Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Velencei Terrazzo hatású és csiszolt, cementkötésű ipari padló a Mapei-től

Bemutatjuk - 2008-10-22 14:06:16


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A cementkötésű padlók piacán a MAPEI kutatólaboratóriumaiban olyan, műszakilag fejlett, széles körűen felhasználható rendszereket fejlesztett ki, amelyek nagyon magas minőségű megoldásokat kínálnak új padlók készítése és a padlófelújítások területeire. Az Ultratop System termékcsoport kifejlesztésével olyan beltéri önterülő, gyorskötésű és gyorsszáradású, kopásálló cementkötésű rendszer áll a használóik és a kivitelezők rendelkezésre, amelyet köz- és magánépületekben, ipari és lakossági felhasználásokra egyaránt alkalmazhatnak.

Az Ultratop System, köszönhetően változatos felhasználhatóságára, kiváló megoldást jelent egyaránt magánépítmények padlóira, illetve középítmények esetén például ipari környezetű munkahelyeken, laboratóriumokban, bemutatótermekben, raktárakban, éttermekben, bevásárlóközpontokban, múzeumokban, színházakban, irodákban, stb. Az Ultratop System felhordható 5 és 40 mm közötti vastagságokban, és felületi megjelenésére, kialakítására változatos megoldások lehetségesek.

Az aljzatául szolgáló betonszerkezetet vagy meglévő, stabil hidegburkolatot sörétszórással vagy marással kell előkészíteni, és a maradék port porszívóval eltávolítani. Az aljzat sérüléseit, repedéseit kell javítani Eporip vagy Epojet gyantákkal, amelyeket be kell hinteni Quarzo 0,5-tel. Az így kapott felületekre felhordandó a megfelelően bekevert Mapeprim SP alapozás. Vegyes, mint például beton/kerámia vagy beton/természetes kő felületek lúgálló üvegszövet hálóval vagy Mesh 320-szal erősített Primer SN alapozás után Quarzo 1,2 behintést igényelnek. Ezután kell felhordani a megfelelően, géppel bekevert Ultratop-ot, majd simítani fémsimítóval.

Amennyiben az előkészített felületre felhordott padlónak természetes hatással rendelkező felületi kialakítása szükséges, akkor felületkezelés nélkül, önmagában is hagyható, és ekkor a világosszürke, fehér, bézs, rozsdavörös, antracit és standard (világosbarnába forduló bézs) színválasztékából kialakított padlófelületet tisztán, önmagában is lehet használni. Ha felületére mégis védelmet kívánnak felhordani, akkor Mapecoat I 600 W epoxi bevonat is felhordható rá két rétegben hengerrel, illetve a Mapefloor Finish 50 színtelen poliuretán vagy Mapefloor Finish 52 W kevéssé sárguló poliuretán felületképző anyagok, bevonatok. Közösségi helyeken javasolt még a Mapelux Lucida vagy Mapelux Opaca fémtartalmú viaszos padlókezelés.

Amennyiben csiszolt hatású megjelenés szükséges, a felhordása után 2-3 nap múlva felületét fel kell csiszolni öt csiszolási ciklussal úgy, hogy az első, „durva” kezelés után a padlót Ultratop Stucco-val kell kezelni. Erre szükséges felhordani a Mapefloor Finish 52 W-t vagy a Mapefloor Finish 50-et, illetve közösségi helyek gyalogosforgalma esetén fehér pamutruhával két réteg Keraseal átlátszó védőimpregnáló anyagot. A Keraseal után, a felületet kezelni kell a fémtartalmú Mapelux Lucida vagy Mapelux Opaca viaszokkal.

Ha pedig Velencei Terrazzo hatású megjelenést kívánnak elérni, az egyenletesen bedolgozott Ultratop és Dynastone Color, a fehér, sárga, narancssárga, vörös, barna, kék és zöld színekben létező cementkötésű aljzatdekorációs adalékszerek, vagy az Ultratop és egyéb kőzúzalékkal előállított keverékeket kell felhordani. A kapott felületet a felhordása után 2-3 nap múlva hatszor kell felcsiszolni úgy, hogy az első, „durva” kezelés után a padlót Ultratop Stucco-val kell kezelni. E felületre hordandó fel a Mapefloor Finish 52 W vagy a Mapefloor Finish 50, illetve fehér pamutruhával a két réteg Keraseal átlátszó védőimpregnáló anyag. A Keraseal után, a felületet kezelni kell a fémtartalmú Mapelux Lucida vagy Mapelux Opaca viaszokkal.

Bármelyik megjelenésű és hatású Ultratop System padlómegoldás kerül alkalmazásra, a felhasználóik számára garanciát jelentenek a funkciójuk szerinti jellemzőik, könnyű karbantarthatóságuk és vonzó megjelenésük. Alkalmazási példájukra számos középület szolgál, és a legfrissebb, jelentősek közé tartoznak többek között az óbudai Symbol Café & Longue (2008.) új épülete és a brüsszeli Barlaymont Palota (2004.) felújított padlóburkolatai is. A padlókészítéseket érintő részletes megoldások, és műszaki tanácsadás miatt forduljon a MAPEI Kft. Műszaki Ügyfélszolgálatához, ahol személyes szaktanácsadással is segítjük a szakembereket, magánépíttetőket.


További információ:
Mapei Kft.
2040 Budaörs, Sport utca 2.
Info telefon: 06-40-4MAPEI (06-40-462734)
Fax:(23)501-666
E-mail: mapei@mapei.hu


Kapcsolódó linkek:

Mapei Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest