Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.07.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Tető alatt a Krisztina Palace

Bemutatjuk - 2009-01-29 12:40:50


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A szerdai bokrétaünnepségen a tervezők és kivitelezők képviselői mellett jelen volt Pokorni Zoltán kerületi polgármester valamint a kerületi önkormányzat, az ingatlanfejlesztő Codic Hungary és az épületet megvásárló német Union Investment ingatlanalap vezetői.

Pokorni Zoltán és Thierry Behiels
Pokorni Zoltán elmondta, hogy a Nagyenyed utcai beruházást a legjelentősebb kerületi ingatlanfejlesztésnek tartja: "A Hegyvidék egy olyan kerület, ahol a minőségre kiemelt hangsúlyt fektetünk. Nálunk van igény egy olyan épületre, amit egy világhírű építész és a szintén elismert Ekler Építésziroda tervei alapján egy komoly múlttal rendelkező, nemzetközi ingatlanfejlesztő cég épít. Úgy gondolom, hogy az új irodaház több, a hazai gazdasági életben fontos szereplőnek is elnyeri majd a tetszését, ahogy ez bebizonyosodott a MOM Park irodaépületeinél is. Az irodaház tovább erősíti azt az elképzelésünket, hogy a kerületnek ezen a részén egy új városközpont alakuljon ki. Novemberben adtuk át az új multifunkciós sport és rendezvénycsarnokunkat a Csörsz utcában, most pedig azon dolgozunk, hogy a MOM Művelődési Központot tudjuk felújítani, reményeink szerint európai uniós források segítségével. Erről, illetve a fejlődésről, fejlesztésekről szól az Önkormányzat Integrált Városfejlesztési Stratégiája, amelyhez szervesen illeszkedik ez a beruházás is".

"Úgy véljük, hogy a Krisztina Palace kiválóan illeszkedik a környék várostervezési arculatába. Modern építészeti megoldásával, magas minőségi színvonalával és kiváló elhelyezkedésének köszönhetően ez az épület a budai oldal egyik legfontosabb ingatlanfejlesztési projektje" – fogalmazott Thierry Behiels, a brüsszeli központú Codic International vezérigazgatója a rendezvényen.

A Nagyenyed utcában épülő 18 ezer négyzetméter összterületű irodaház hatékony térkihasználással készült, hasznos területének aránya a tervek szerint 94 százalék, és kivételesen energiatakarékos lesz. Az 1 „k-értékű” homlokzatot, a belső udvarokat és a közös használatú tereket Dominique Perrault világhírű francia építész, a párizsi Nemzeti Könyvtár és a bécsi Twin Towers tornyok alkotója tervezte, az épület további részein az Ekler Építésziroda dolgozott. A 399 parkolóhellyel megvalósuló épület várhatóan idén júliusban készül el.

A Codic Hungary igen aktívan és elkötelezetten tevékenykedik a hazai ingatlanfejlesztési piacon. Hamarosan megindítja egy Váci úti irodaház építését, amelynek már a finanszírozása is megoldott. Megszerezte az építési engedélyt a II. kerületi Margit Cornerre és a főváros XIII. kerületében, a Dózsa György úton egy 37 ezer négyzetméteres irodaház építését tervezi. "Mindez jól demonstrálja, hogy társaságunk még a jelen, gazdasági szempontból nem túlzottan kedvező időszakban is folytatja ingatlanfejlesztési tevékenységét a magyar fővárosban, s mint mindenütt, ehhez elsőrangú helyeket keres" – hangsúlyozta Thierry Behiels.

Codic International: egy európai ingatlanfejlesztő

A Codic ingatlanfejlesztő céget 1970-ben alapították Belgiumban. A csoport Belgiumban, Franciaországban, Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Luxemburgban a szolgáltatási és kereskedelmi ágazatok számára fejleszt ingatlanokat. Projektjeit a kiváló elhelyezkedés és megközelítési lehetőségek, a magas színvonalú építészeti megoldások és a környezettel harmonizáló megjelenés jellemzik.

A vállalat fejlődése az utóbbi tíz évben jelentős mértékben felgyorsult, 1998 és 2008 között összesen több mint 900 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan fejlesztését valósították meg, többnyire ipari parkok, bevásárlóközpontok és többfunkciós épületek formájában.

A pénzügyi válság ellenére az európai cégcsoport bizakodással tekint a jövőbe. A Codic International jó eredménnyel zárta 2007/08-as üzleti évét: 300 millió eurós forgalom mellett a társaság konszolidált, adózás utáni eredménye 46,4 millió eurót tett ki. Mindez jó alapot szolgáltat további projektek finanszírozásához illetve ahhoz, hogy meg tudják ragadni a kínálkozó üzleti lehetőségeket.

Thierry Behiels
"Vállalatunk a nehezedő piaci körülmények között is jól fejlődik, ami az egészséges vezetési és a szolíd pénzügyi struktúrájának köszönhető. Bizakodva, de egyúttal megfelelő elővigyázatossággal tervezzük jövőnket. Továbbra is ugyanazt a vezetési modellt alkalmazzuk, amely alkalmazkodóképessége és áttekinthetősége révén képes a teljesítmény fokozására" – hangsúlyozta Thierry Behiels, a Codic International vezérigazgatója.

A Krisztina Palace beruházója az Union Investment

A Krisztina Palace beruházója német Union Investment vagyonkezelési csoporthoz tartozó egyik ingatlanalap, amely tavaly ősszel vásárolta meg az irodaházat. A 60 millió eurós üzlet a Hamburgban bejegyzett Union Investment Real Estate AG "UniImmo: Global" elnevezésű alapjának első ingatlanbefektetése Közép-Kelet-Európában.

Matthias Gerloff
"A Krisztina Palace kiváló építészeti és magas színvonalú kivitelezési megoldásokkal rendelkezik. Mint hosszú távra tervező befektető ezek a jellemzők meghatározónak bizonyultak döntésünkben, s úgy véljük, ezeket az előnyöket a jövendő bérlők is értékelik majd" – mondta Matthias Gerloff, az Union Investment Real Estate képviselője az ünnepségen.

Az Union Investment csoport első alkalommal 2005-ben jelent meg Magyarországon, amikor "UniImmo: Europa" elnevezésű befektetési alapja számára kisebbségi részesedéseket vásárolt irodai és raktári ingatlanokban. A német vagyonkezelő Közép-Kelet-Európában jelenleg mintegy 300 millió euró értékű befektetésekkel rendelkezik, s öszesen 25 országban 14,5 milliárd euró értékben birtokol üzleti ingatlanokat.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest