Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.24.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Országos ArchiCAD Verseny a Mesharray és a Graphisoft támogatásával

Bemutatjuk - 2009-02-03 13:35:11


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


– A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara Országos ArchiCAD Versenyt hirdet a Graphisoft és a Mesharray Digital Media School támogatásával. A szervezők az év építész tehetségét keresik a nappali tagozatos építészhallgatók körében, akik terveik és ötleteik megmérettetésére kapnak lehetőséget. Az Országos ArchiCAD versenyre 2009 januárjától, a Mesharray weboldalán (www.mesharray.hu) lehet jelentkezni.

Az Országos ArchiCAD Verseny hagyományai a 60-as évekig nyúlnak vissza. Célja tehetséges tervezők, és izgalmas ötletek felkutatása, tétje pedig az egyetemre való felvételi vizsga nélküli bejutás volt. A pécsi Pollack Mihály Építőipari Technikumban szervezett megmérettetésen a diákok még rajztábla, fejes vonalzó, lépték, körző és ceruza segítségével készítették el pályamunkáikat. A verseny célja az elmúlt évek alatt mit sem változott, ám ma már tervezőprogramok segítségével a számítógépen zajlik a munka, a versenyzők egyetemisták, a tét pedig, az értékes szoftver és oktatási nyeremények mellett, a szakmai karrier elindítása is.

Így a versenymunkák elbírálásnál a tervezési pontosság és megvalósíthatóság mellett, a kreativitást és az ötletet értékeli majd a szakmai zsűri, melynek elnöke Kertész András Tibor, Ybl,- és Építészeti Nívódíjas építész, a Kertész Építész Stúdió, vezető tervezője.

A Mesharray Digital Media School-ban megrendezésre kerülő versenyre az érdeklődő diákok a www.mesharray.hu weboldalon, február 20-ig regisztrálhatnak.
"A verseny nagyszerű lehetőség fiatal, tehetséges építészhallgatóknak, hogy rangos zsűri előtt mutathassák be kreativitást és technikai tudást ötvöző munkájukat. Nagyon örülünk, hogy magas színvonalú infrastruktúrával felszerelt budapesti oktatóközpontunk a verseny helyszíneként szolgálhat, és ezzel mi is hozzájárulhatunk az ő sikerükhöz." – mondta el Bakos Bernadett, a Mesharray Digital Media School vezetője.

A versenyre jelentkező diákok közül a résztvevő iskolák jelölik azt a 21 hallgatót, akik végül az ország legnevesebb felsőoktatási intézményeinek építész karairól bekerülhetnek a megmérettetésre. A versenyzőknek 6 óra alatt, egy konkrét tervezési feladatot kell majd megoldaniuk a Graphisoft által biztosított ArchiCAD szoftverek segítségével a Mesharray oktatótermében.

"A Graphisoft alapítása óta elkötelezetten támogatja az építészoktatást hazánkban, és a világ összes országában. Alapelveink közé tartozik, hogy a jövő építészeinek a lehető legjobb oktatásban kell részesülniük a lehető legfejlettebb technikával, így az igazi tehetségek nem veszhetnek el. Az országos ArchiCAD verseny egy nagyszerű lehetőséget kínál fel a diákoknak, hogy ne csak az iskola keretein belül mutathassák meg rátermettségüket, hanem nagyobb nyilvánosságot és kellő alapot kaphassanak jövőjük megalapozásához. Büszkék vagyunk rá, hogy a Graphisoft fel tud karolni egy ilyen nagyszerű kezdeményezést." – nyilatkozta Kovács Kornél a Graphisoft közép-európai regionális vezetője.

Habár a szponzorok köre folyamatosan bővül, a Graphisoft, a Mesharray és a CAD Stúdió által felajánlott díjak már önmagukban nagyszabásúak, melyek közé tartozik egy 3 napos látogatás a Nemzetközi ArchiCAD Egyetemen, Angliában, ArchiCAD, Cinema 4D és Archiphysics szoftverek, valamint részvétel a Mesharray 3D Vizualizáció kurzusán.

További információ a versenyről a www.mesharray.hu oldalon vagy az archicadverseny@mesharray.hu e-mail címen kapható.


A Mesharray-ről:

A Mesharray Digital Media School, Magyarország legnagyobb számítógépes grafikát oktató felnőttképző intézményeként, az Építész Kamara által elismert, speciális tematikájú 3D Vizualizáció képzéseivel az építészek, belsőépítészek és lakberendezők továbbképzését valósítja meg, továbbá 3D animáció, digitális film és utómunka, játékfejlesztés, multimédia és DTP területein kínál képzéseket. Az Autodesk, a Pixologic és az Adobe hivatalos oktatóközpontjaként profi és produkciós tapasztalattal rendelkező oktatócsapattal, gyártói akkreditációval rendelkező és nemzetközi oklevéllel igazolt számítógépes grafikai képzéseket szervez.

A Graphisoft-ról:

A Graphisoft úttörője és vezetője a Virtuális Épület™ koncepcióhoz kapcsolódó alkalmazások fejlesztésének. A Graphisoft 25 éve segíti az építészek közösségét, hogy projektjeik jobban tervezettek, kivitelezés szempontjából kiszámíthatóbbak legyenek, és üzemeltetésük olcsóbb legyen.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest