Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Közvetlen ingatlanbefektetés Közép-Kelet-Európában - Eltérő sebességgel a lejtőn

Bemutatjuk - 2009-03-17 14:50:06


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Közép-Kelet-Európa a legmélyebb válságban van a 90-es évek eleje óta. Közép-Kelet-Európai közvetlen ingatlanbefektetési körkép című, 2009. márciusi tanulmányában a DTZ felhívja a figyelmet a régió homogén egységként való kezelésének veszélyeire, ami már a fellendülés időszakában is hibásnak bizonyult, mivel félreárazáshoz vezetett. A globális ingatlan-tanácsadó szakértői ezért fontosnak tartják kiemelni, hogy a helyi piaci feltételek régió szerte jelentősen különbözőek. A kockázat csökkentése és a lehetőségek legjobb kihasználása érdekében, a DTZ olyan érzékeny befektetői megközelítést javasol, amely az egyes országok fundamentumain, a szektoroknak, sőt az egyes bérlőknek a visszaeséssel szembeni kitettségén alapul.

Közép-Kelet-Európa államaira eddig pozitívan hatott, hogy a világ úgy tekintett rájuk, mint amelyek hamarosan teljesen felzárkóznak Nyugat-Európához, viszont a közeledési folyamat előnyös hozadékainak egy része teherré vált a válság kitörésekor. A növekedés két legfőbb tényezője – az erőteljes nyugati kereslet a régió exporttermékeire és a bőséges nyugati tőke – hirtelen a visszájára fordult.

Habár a közép-kelet-európai államok mindegyikének hasonló problémákkal kell szembenéznie, gazdasági hátterük erőteljesen különbözik. A kereskedelmi ingatlanpiac befektetési lehetőségeit vizsgálva, a DTZ szerint a jelenlegi mostoha gazdasági környezetben a fenntartható bérlői struktúra az árazás egyik legfontosabb alapja 2009-ben. A bérleti szerződések felmondása által azok az országok a leginkább veszélyeztetettek, amelyek a leginkább kitettek a hitelkivonásnak és az eurozóna recessziójának, illetve ahol a sok a folyamatban lévő fejlesztés és a fedezetlen deviza kitettsége nagy.

A DTZ mindazonáltal rámutat, hogy a kelet-közép-európai háztartások alacsony hitelaránya, és a nagy volumenű beáramló EU források fokozzák az eredetileg is a régióban rejlő növekedési potenciált, és elősegítik a válságból való kilábalást. A tőkeerős és vállalkozó szellemű befektetők számára – akiket nem befolyásol a piaci hangulat és képesek helyesen értelmezni az eszközkockázatot és különbséget tenni az egyes országok közt – a régió továbbra is jelentős lehetőségeket tartogat.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest