Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.21.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
A világ alagútépítői Budapesten tanácskoznak

Bemutatjuk - 2009-05-26 15:40:31


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A résztvevők több mint 180 előadást hallgathatnak meg a szakma legkiválóbbjaitól, s 60 kiállító mellett 12 szakmai munkacsoport is megkezdi tevékenységét. Olyan gigaprojektek terveinek bemutatására is sor kerülhet, mint pl. az Alaszkát Oroszországgal, vagy Szicíliát az olasz csizma csücskével összekötő alagutak tervezése. A kínai vendégelőadások is nagy érdeklődésre tartanak számot; a távol-keleti ország tapasztalatáról elég annyit megjegyezni: Shanghaiban évente csaknem 100 kilométernyi metróalagút épül.
Az Egyesület tizenöt éves fennállása óta ez az esemény a legnagyobb jelentőségű, mert kapcsolódik a közlekedési infrastrukturális létesítményekhez, és több ezer szakembert vonz a világ minden tájáról. A konferenciát a Főváros, a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, valamint az Európai Unió képviselői nyitják meg.

A győztes szervező - Magyarország
A BASF Hungária és a Swietelsky kiemelt szponzorálásával, valamint a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, s a Fővárosi Önkormányzat elvi támogatásával megrendezésre kerülő kongresszuson a világ minden tájáról érkező szakemberek lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással az alagútépítéssel kapcsolatos új technológiákról, módszerekről, fejlesztési lehetőségekről és irányvonalakról szerzett tapasztalataikat. Az 1896-ban Európa első metróvonalát megépítő Budapest azért is volt kitűnő választás a konferencia helyszínének, mert a 4-es metró építése kapcsán a magyar szakemberek is sok érdekes információval és tapasztalattal tudnak szolgálni a külföldi kollégáknak. A világkonferencia megszervezését a Magyar Alagútépítő Egyesület a még 2006-ban leadott pályázata alapján nyerte el.

A programok
A konferencia főbb témái között szerepelnek a speciális alagútépítési lehetőségek, környezetvédelem és biztonság, de szó lesz a fenntartási és rehabilitációs módszerekről is. A rendezvény programjai között szerepel továbbá egy kétnapos továbbképzés fiatal mérnököknek, ahol külföldi egyetemek és nemzetközi alagútépítő cégek szakemberei prezentálnak, így a jövő nemzedéke a szakma legjobbjaitól tanulhat. Emellett, május 28-án szakmai kirándulás keretében a 4-es metróvonal épülő állomásához és az M6-os autópályán zajló kivitelezések helyszínére is ellátogathatnak a résztvevők.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen rangos eseménynek végre Magyarország is a házigazdája lehet, és a világ legnagyobb - alagútépítéssel foglalkozó - szaktekintélyeit köszönthetjük hazánkban. A BASF örömmel támogat olyan rendezvényeket, amelyek célja a legújabb technológiák bemutatása. Reméljük, hogy az idei konferencián olyan innovatív megoldásokat ismerhetünk meg, amelyeket a hazai szakemberek is alkalmazni tudnak, akár a metróépítésnél, akár más alagútépítési projektekben.” - mondta a BASF építési vegyianyag divíziójának vezetője, Csont Sándor.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest