Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
A holnap Budapestje - Dunai Városfejlesztői Túra

Bemutatjuk - 2009-05-27 14:48:33


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A 3 órás alternatív városnéző hajótúra a Batthyány térről indult. Elsőként Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze szólt az elbontott rakpartról. Mint kiderült az átalakításra azért van szükség, mert a szennyvíz közel fele jelenleg tisztítás nélkül ömlik a Dunába. A tervek szerint 2010-re a főváros szennyvizének 95 %-a biológiailag tisztítottan ömlik majd a folyóba. Így Budapest „főutcája”, a Duna remélhetőleg újra benépesülhet őshonos halfajokkal.

Tovább folytatva utunkat Beleznay Éva megemlítette a nemsokára felújításra kerülő Várkert Bazárral kapcsolatos elképzeléseket, a Rác Fürdőnél megvalósuló a Tabánból a Citadellára induló siklót - melynek engedélyezése már folyamatban van –, és a Szabadság híd rekonstrukciójának közeledő befejezését is.

A túra következő vezetője Dr. Sersliné Kócsi Margit, a IX. kerület főépítésze szót ejtett arról, hogy bár a Duna part ferencvárosi részén a sodort partszakasz miatt kialakított magas rakpart megakadályozza, hogy a lakosok közvetlen kapcsolatba kerüljenek a folyóval, viszont a Bakáts téren lesz mélygarázs és felszínrendezés. Megújul a Nehru park, a Vásárcsarnok, a Fővám és a Kálvin tér, valamint 2010-re a Közraktárak helyén átadásra kerül a CET kulturális központ is.

Arató György, a XIII. kerület főépítésze a dunai szigetek kapcsán a Margitszigetre tervezett 5-ös metró megállójáról beszélt, melynek személy szerint ő maga nagy ellenzője. A szakember nem szeretné, ha az óránként 15 000 embert szállító szerelvények - még ha csak az utasok egy részét szállítanák a kerülethez tartozó, Budapest legnagyobb zöldterületére - nagyon leterhelnék a szigetet. A Hajógyári sziget esetében arról tett említést, hogy ott vigalmi negyed épül szabadtéri szórakozóhelyekkel. A Népszigeten nem lesz változás, csak a telekviszonyokat kívánják rendezni. Van viszont mivel dicsekedni a XIII. kerület part menti szakaszán. Bár elég kevés a zöldterület, a lakásárak még így is 10-12%-os növekedést mutatnak az új lakóparkoknak köszönhetően. Szó esett a Hélia Hotel mellé tervezett szálloda sorról, valamint, hogy a budai oldalhoz hasonlóan a rakpart napjai itt is meg vannak számlálva. A kerületi tervek szerint oldal-nyitott, tetején pedig zöldfelülettel borított alagutat szeretnének, a lakók láthatóan nagy örömére. A Gázgyárhoz érve megtudtuk azt is, hogy a Graphisoft Parkhoz kötődő, biológiára és matematikára szakosodott magánegyetem épül hamarosan.

A túra a Prestige Towersnél kötött ki egy rövid időre, ahol László Mónika tartott rövid túravezetést a lakóparkban. A hajó utasai megtekintették a magas színvonalon épített penthouse lakások egyikét, a fittness termet a hozzá tartozó szaunával és úszómedencével.
A háromnegyed órás séta után a hajó a Megyeri híd felé folytatta útját, majd visszafordulva a Batthyány térre a túra közönsége Z. Halmágyi Judit építész előadását hallgatták meg a Duna Főutca Projektről. Reméljük az elképzelések sikerrel járnak és a Duna hamarosan Budapest szerves részeként valódi városi élettérré változik.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a REevolutio Consulting a következő szombaton megismételte „A holnap Budapestje - Dunai Városfejlesztői Túra”, ingyenes városnéző hajótúra programot.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest