Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
A VELUX éghajlat-változási stratégiája: A CO2-kibocsátást 50%-kal kell csökkenteni

Bemutatjuk - 2009-06-19 16:23:56


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A VELUX környezetvédelmi politikája már több évre tekint vissza, és a vállalat mindig is arra törekedett, hogy biztosítsa az általa igénybe vett erőforrások hatékony felhasználását. A környezetért vállalt felelősség a VELUX értékeinek és a vállalt mintavállalati szerepnek is alapvető részét képezi.

Éghajlatunk változik, és csökkentenünk kell a CO2-kibocsátást, ezáltal pedig mérsékelnünk a globális felmelegedést. Mindannyiunk felelőssége, hogy közreműködjünk a globális éghajlati problémák enyhítésében – a VELUX pedig nagyon komolyan veszi ezt a feladatot. A VELUX azt tűzte ki célul, hogy a vállalatcsoport 2007. évi globális CO2-terhelését 2012-ig 20%-kal, 2020-ig pedig 50%-kal csökkenti. E cél elérése érdekében a vállalat mintegy 400 millió dán korona értékben végez beruházásokat az elkövetkező néhány évben az energiahatékonyságot javító kezdeményezések sorozata keretében. Stratégiája kettős célt követ: a vállalat saját környezeti hatásának csökkentése, valamint a vállalat termékeinek felhasználására vonatkozó környezetvédelmi szempontból előnyös fejlesztések végrehajtása.Hatékonyabb termelés és működés
A VELUX teljes CO2-kibocsátásának mintegy 95%-át a vállalatcsoport gyártási tevékenysége teszi ki, és az ennek visszaszorítására irányuló kezdeményezések elsődleges célja a gyártólétesítmények által felhasznált energia csökkentése.

A VELUX több területen is jó úton halad, és a működés optimalizálására irányuló jelenlegi és tervezett kezdeményezései a következőket ölelik fel:
• gyártásból visszamaradt faforgáccsal fűtött kazánegységek fűtésben való használata;
• a faforgáccsal működő gázfejlesztés optimalizálása sűrített levegővel;
• a légsűrítési technológia optimalizálása.

A vállalatcsoport teljes CO2-kibocsátásának mintegy 5%-a a VELUX értékesítési vállalataitól és adminisztratív egységeitől származik, így több kezdeményezést hajtanak majd végre ezeknél az egységeknél az energiafogyasztás optimalizálása érdekében, köztük energiamegtakarítási intézkedéseket, az utazási módok felülvizsgálatát, a papírfelhasználás optimalizálását és a tevékenységek „zöld felülvizsgálatát”.


Útban az éghajlati szempontból semleges épületek felé
A VELUX azon is keményen dolgozik, hogy olyan termékeket szállítson, amely másoknak is segít csökkenteni az épületekből származó CO2-kibocsátást. Termékeivel és azok felhasználási módjával hozzá kíván járulni a fenntarthatóbb épületekhez, a fenntartható életmódhoz. Az elkövetkező két évben több építőanyag-gyártóval működik majd együtt hat szén-dioxid-semleges ház megépítésében; az együttműködés célja, hogy technológiai megoldásokkal kísérletezzünk. A házak energiafogyasztását és beltéri klímáját folyamatosan ellenőrzik és mérik, a tapasztalatokat pedig a VELUX későbbi termékfejlesztéseiben hasznosítják.
A koncepció neve Model Home 2020, célja pedig optimális beltéri klímájú, friss levegővel és sok napfénnyel ellátott éghajlati szempontból semleges épületek létrehozása.

Az éghajlat óvása és a működés finanszírozása kölcsönösen összefüggenek
„Az éghajlati hatás csökkentése fontos eleme vállalatunk társadalmi felelősségvállalásának. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy ha környezetvédelmi szempontból felelős módon cselekszünk, akkor hozzájárulunk a hatékonyabb és költséghatékonyabb termeléshez és működéshez, valamint a VELUX termékek jelentőségének fenntartásához és vállalatunk hírnevének öregbítéséhez. Abban is szilárdan hiszünk, hogy az éghajlat megóvása és a működés finanszírozása kölcsönösen összefüggenek, ez pedig versenyelőnyt ad nekünk – még akkor is, ha bizonyos környezetvédelmi befektetések más befektetésekhez képest hosszabb idő után térülnek meg” – nyilatkozta Jørgen Tang-Jensen vezérigazgató.

Az éghajlatvédelem terén elért előrelépések dokumentálása érdekében a VELUX mostantól közzéteszi a VELUX-vállalatcsoportra vonatkozó globális szén-dioxid-kibocsátási beszámolót. A 2008-ra vonatkozó beszámoló várhatóan 2009 márciusának végén lesz elérhető a vállalat www.velux.com címen elérhető honlapján.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest