Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Műemlékből iroda - Rehabilitációs projekt keretében épül a Bécsi Corner

Bemutatjuk - 2009-06-24 11:18:19


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Egy rehabilitációs projekt során elavult épületek felújításával, meglévő, vagy merőben új funkciókat hatékonyan kiszolgáló épületeket hoz létre az ingatlanfejlesztő. A helyreállításnak több haszonélvezője van. Az épület használói modern épületben, illetve környezetben vehetik igénybe az új funkciókat. A városképet lerontó, műszakilag és esztétikailag elavult épületek felújítása a környéken élők számára is előnyökkel jár, ami a környező ingatlanárak emelkedésben is megjelenik. A renoválással – ha védett épületről van szó – a fejlesztő építészeti, városképi értékeket is megőriz.

A Szépvölgyi út, Bécsi út, Lajos utca által közrefogott területen épülő Bécsi Corner irodaház fejlesztése során több – köztük műemlékvédelem alatt álló – régi épület kerül felújításra, melyek egy új épületszárnnyal kiegészülve 7.300 négyzetméternyi „A” kategóriás irodának, illetve 3.300 négyzetméternyi vendéglátó és kereskedelmi területnek adnak helyet.

„A tervezés során kihívást jelentett a régi, historikus épületek és az új épületszárny közötti harmonikus kapcsolat kialakítása. Az új épületünk teljesen illeszkedik a meglévő, régi épületekhez, mégis 21. századi építészeti stílust képvisel.” – mondta el Hajnal István, a Biggeorge’s – NV Zrt., a Bécsi Corner irodaház fejlesztőjének vezérigazgatója. – „A régi épületek külsejét az eredeti állapotoknak, illetve a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően felújítjuk, de a historikus külső modern belsőt rejt majd.”

A Bécsi Corner irodaház legnagyobb régi szárnya a hajdani Lajos utcai Községi Elemi Népiskola épülete. Az U-alaprajzú, klasszicista iskola 1875-76 között épült. A homlokzata nyers tégla burkolatú, ami eredeti állapotában, mintázatában renoválásra kerül. Az iskola belseje teljesen megújul, 4 szinten több mint 5.500 négyzetméter korszerű területet biztosítva. Az iskolaépülethez a Lajos utcai fronton kapcsolódó új épületszárny szintén irodafunkciót lát el. Az új épület tömegében, homlokzati burkolatában, színeiben teljesen illeszkedik az iskolához. Az új szárny 6 szintjén 4200 négyzetméternyi iroda- és kereskedelmi kerül kialakításra.

A Bécsi Corner legnagyobb historikus építészeti értékét az 1730-as években épült barokk Serház adja. A Bécsi útra néző, kétszintes épület korának egyik legelőkelőbb háza volt, 1955-ben nyilvánították műemlékké. A Serház mellett álló két, az eredeti állapotoknak megfelelően újraépített földszintes épületben kap helyet egy étterem. A Bécsi útra néző épületek még a környék eredeti, 18. századi, kisvárosias utcaképet őrzik, ami helyenként ma is látható a Bécsi úton.
„Az általunk megteremtett környezet változatosságával, történeti hangulatával inspiráló munkakörnyezetet teremthet az irodaház dolgozóinak.” – tette hozzá Hajnal István. – „A hatékony, rugalmas irodakialakításon, a korszerű munkafeltételeken túl az is nagyon fontos, hogy élhető, szerethető, emberközpontú épületben dolgozhassanak a munkavállalók. A Bécsi Corner megteremti ezt a környezetet.” A különböző korú épületek egy belső kertet fognak közre, ahol teraszos étterem és kávézó nyit majd.

A Bécsi Corner irodaterületeit a felújított épületek adottságai miatt tágas, magas belmagasságú terek jellemzik. A rugalmas irodakialakítást teljes értékű álpadló és álmennyezet teszi lehetővé. A házban egyterű vagy cellás elrendezésű irodák is kialakíthatóak. Ez a rugalmasság azt jelenti, hogy optimális kialakítással csökkenthető a bérelt terület mennyisége, ami kisebb havi terhet jelent a bérlő számára. Ugyanakkor a hatékony munkavégzés kulcsa nem csak a hely- és költségtakarékos elhelyezés, hanem a dolgozóközpontú, kreatív környezet kialakítása. Minden olyan módszer, amely segíti a munkatársak jobb munkakörülményeinek kialakítását, könnyebbé teszi az azonosulásukat az irodával.

Ennek egyik eleme maga az irodaépület, hiszen egy egyedi, jól beazonosítható épület könnyen elfogadható, megfelelő környezetet biztosít a munkavégzéshez. A Bécsi Corner változatos stílus jegyei alapján megfelel ezeknek a szempontoknak. Most alkalmi áron, már 10 EUR/ m2 -től bérelhetők irodák, amely kiemelkedően kedvező bérleti díj a piacon lévő „A” kategóriás irodák között.

Szintén az ideális munkakörülmények megteremtését szolgálja, hogy a természetes megvilágítás, az iskolai örökségnek és az építészeti kialakításnak köszönhetően a munkaállomások mindegyikének biztosított. A szellőztető rendszer nagykapacitású, az átlagos 10m2/fő helyett akár 6m2/fő terhelést is kiszolgál. Parkolás a 131 férőhelyes mélygarázsban biztosított.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest