Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.08.08.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Sikerrel zárta kapuit az első CEP Passzívház Expo

Bemutatjuk - 2009-10-14 11:54:43


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Sikerrel zárta kapuit Magyarország – és a térség – első Passzívház kiállítása, melyet a REECO Hungary Kft. szakmai szövetségekkel együttműködve rendezett október 7-én és 8-án a budapesti EUCC kongresszusi központban. 33 kiállító mintegy 500 m2-en mutatta be az energiahatékony építés-felújítás és a passzívház-építés technológiájának legújabb vívmányait: fal- és tető szigetelési rendszereket, hővissza-nyerős szellőző berendezéseket és még sok más technikát, melyek következtében az épületek energiaigénye és fogyasztása
minimálisra csökkenthető.


A dekoratív kiállítást a két nap alatt összesen mintegy 800 fő – 90 százalékban szakmai - látogató tekintette meg és folytatott érdekes beszélgetéseket a kiállítókkal.

A rendezvényt az első napon A Passzívház tervezés Kora című magas színvonalú nemzetközi konferencia kísérte mintegy 180 résztvevővel, míg a második napon az Energiahatékonyság az önkormányzatoknál című, elsősorban meglévő épületek energiahatékony felújításáról szóló előadássorozatot mintegy 80 szakember hallgatta meg.

A rendezvényt – mely egyben a Zöld Építészeti Napok első része is – Dr.Fegyverneki Sándor országos főépítész nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a klímaváltozás és annak ismert hatásai már nem csak fenyegető veszély, hanem valóságos tény – már itt van, benne élünk, alkalmazkodnunk kell hozzá, és minden erőnkkel meg kell akadályozni a helyzet rosszabbodását. Ebben jelentős részt kapnak a meglévő és az újonnan készített épületek, melyek az ország energiafogyasztásának 40 százalékát jelenleg még igen pazarló módon használják el. A rendező REECO cég vezetője, Varga István a különböző szakmák, a politikai és közigazgatási döntéshozók, és a felhasználó lakosság alapvető szemléletváltozásának szükségszerűségére hívta fel a figyelmet, és utalt az energiahatékonyság és a megújuló energiák felhasználásának hazai akadályaira. Ezt emelte ki Kárpáti József is, az ÉVOSZ – Építési Vállalkozók Országos Szövetsége készház szekciójának elnöke is, aki ismertette az október 7-18. közötti Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozat jelentőségét és programját. Ezen belül legjelentősebb az október 15-i Lakás- és Épületenergetikai Kerekasztal, melyen zártkörű meghívásos jelleggel az építészeti szakmák vezető képviselői és a politika-közigazgatás illetékesei megpróbálnak konszenzusra jutni az épületenergetika főbb stratégiai és gyakorlati kérdéseiben a 2020-ig terjedő időszakra vonatkozóan.

Mind az aktív, mind a passzív résztvevők – vagyis látogatók - véleményét összegezve elmondható, hogy az első hazai passzívház kiállítás jól sikerült, eredményes volt, és megteremtette ennek az igen speciális, a jövő szempontjából nagy jelentőségű szakmai témának megjelenítését, fórumát.

Varga István elmondta, hogy az elmúlt három évben a RENEXPO® megújuló energia
kiállításokkal itthon és a térségben ismertté vált REECO-csoport – mely ugyancsak CEP® néven évek óta hagyományosan Stuttgartban rendezi az egyik legnagyobb nyugat-európai passzívház kiállítást – a jövőben minden ősszel megjelenik a budapesti CEP®-Passzívház-Expo-val, lehetővé téve e komoly fejlődés előtt álló témakör magyar és külföldi szakértőinek találkozását, eszmecseréjét, szakmai fejlődését – illetve az egyre nagyobb arányban érdeklődő hazai közönség, a felhasználó „új generáció” megfelelő tájékoztatását.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest