Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.07.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Fokozódó gyakorlati érdeklődés a megújulók iránt

Bemutatjuk - 2010-06-04 13:33:25


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A 2010-es budapesti RENEXPO-t, a régió legnagyobb megújulóenergia kiállítását több mint 3000 látogató tekintette meg, míg a konferencia-sorozaton 340 fő vett részt - mintegy háromnegyedük energiaipari, önkormányzati valamint a pályázatírói szektorokból érkezett, akik közül a legtöbben a megújuló energiára alapozott hidrogéntermelés- és felhasználás eredményei iránt érdeklődtek.

A 2010-es budapesti RENEXPO-t, a régió legnagyobb megújulóenergia kiállítását több mint 3000 látogató tekintette meg, a résztvevők közel fele már előzetesen regisztrált. A szakkiállításon közel 100 magyar és Németországból, Ausztriából, Olaszországból és Romániából érkezett külföldi kiállító mutatta be innovatív termékeit, mintegy 3500 m2-en.

Az idei RENEXPO-ra külön kormányzati delegáció érkezett Romániából és Kenyából, illetve diplomáciai szinten képviseltette magát Németország, Japán, Kanada, Spanyolország és Szerbia.

A kiállítással párhuzamosan megtartott, a megújuló energiaforrások hasznosításának gyakorlati és elméleti módozatait bemutató konferencia-sorozaton összesen 340 regisztrált fő vett részt.

„Az idei esztendőben jelentősen nőtt az energiaipari, kivitelezői, valamint a kormányzati és önkormányzati hallgatók száma, amely arra utal, hogy a piaci szereplők egyre nagyobb hányada a konkrét gyakorlati telepítési és fejlesztési irányokat szeretné megismerni” - nyilatkozta Lutring Tünde, a szervező REECO Kft. projektmenedzsere.

A konferenciák iránt fokozódó szakmai érdeklődés összefüggésben van az új kormányzatnak a korábbitól eltérő szakpolitikai megközelítésével. Mint emlékezetes, a RENEXPO szakmai megnyitóján Olajos Péter volt EP képviselő, megújulóenergia-szakpolitikus kifejtette, hogy az új kormány teljesen új, a szereplők bevonásán alapuló megközelítést kíván megvalósítani.

Jelentős nemzetközi érdeklődés kísérte a “Megújuló energia alapú térségfejlesztés itthon és külföldön” című konferenciát. Előadásában Dr. Nagy József c. egyetemi docens bemutatta azt a MAVIRKA típusú, önálló mérlegköri elszámolást megvalósító BÜKK-MAK modellt, amely a vidékfejlesztés és a helyi energiatermelés egyik első megvalósított példája lesz a tervek szerint. A projekt egyszerre kínál választ az energiafüggetlenség, a vidékfejlesztés és a foglalkoztatás feszítő kérdéseire.
A kis- és háztartási erőművek által termelt zöldenergia nagy hálózatra való feltáplálásának szabályozásában közzétett eredmények adták az „Energiaellátás – innovációs megoldások – hazai és nemzetközi tapasztalatok” című konferencia témáját. A megújulók feltáplálása a magyarországi energiahálózat egyik fő fejlesztési kihívása, egyúttal alapfeltétele a helyben megtermelt energia-többlet hasznosításának és a megújulóenergia-beruházások megtérülésének.

A 7 rendezvény közül az egyik leginkább keresett konferenciának a „Hidrogén és tüzelőanyag-cella technológiák” bizonyult, amelyen öt országból 76 fő vett részt. A RENEXPO konferenciája átfogó körképet adott a hidrogén – mint a megoldatlan energia-tárolás egyik lehetősége - környezetbarát előállításának, szállításának és felhasználásának K+F és a gyakorlatba már átültetett eredményeiről, beleértve a közösségi energiatermelést, a közlekedést és a mobiltávközlést.

„Véleményem szerint a decentralizált energiatermelés és a hidrogéncellás energiatárolás Magyarország egyik kitörési pontja. A témát kormányzati nagyprojektként kellene kezelni. Ennek egyik első megvalósítoható példája lehet a már részleteiben kidolgozott és előkészített BÜKK-MAK projekt, amely egyszerre kínál választ az energiafüggetlenség, a vidékfejlesztés és a foglalkoztatás feszítő kérdéseire” – nyilatkozta Varga István, a REECO vezetője.

A következő Renexpo Central Europe 2011. május 5-7. között kerül megrendezésre.

Néhány szó a RENEXPO®-ról:
Közép- és Délkelet-Európában a RENEXPO®-t szervező REECO Csoport alapítója, Johann-Georg Röhm az elsők között ismerte fel, hogy most van itt az idő bekapcsolódni a megújulóenergia-hasznosítás elterjesztésének folyamatába, amelyet harmadik ipari forradalomként is emlegetnek.
Ennek során RENEXPO® kiállítás és kongresszus hídként funkcionálva valamennyi résztvevő, kiállító és szakértő számára jelentős számú új üzleti kapcsolatot, konkrét megrendelést, szinergia lehetőséget és tudástranszfert nyújt. A RENEXPO® az egyetlen, kifejezetten a megújuló energiák témakörében rendezett hazai szakmai kiállítás, amely a magyar piacon kívül a régió országaiból is jelentős számú szakmai érdeklődőt vonz.

További információ: www.renexpo.hu


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest