Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Átadták a 2011-es egyéni Hild János-díjakat

Bemutatjuk - 2011-05-18 15:58:48


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről nevezte el a Hild János-díjat, amelyet az urbanisztika terén elért kimagasló elméleti és gyakorlati szakmai teljesítmények elismerése érdekében adományoz. Az 1968-ban alapított Hild János-díjjal 1996 óta páratlan években az egyéni szakmai teljesítményeket ismerik el, páros években városok kapják az elismerést az urbanisztika területén végzett kiemelkedő munkáért.

Az egyéni Hild János-díj annak adható, aki az urbanisztikai szemlélet érvényesítése terén kiemelkedő tudományos, tervező vagy gyakorlati szakmai eredményt ért el. 2011-ben három, az urbanisztika területén kiemelkedő személyiség kap egyéni Hild János-díjat.

A díjazottak balról jobbra: Albrecht Ute, Locsmándi Gábor, Lukovich Tamás


1., Dr. Lukovich Tamás építő- és építészmérnök

Lukovich Tamás (1957) hat évig tanított Sydneyben az Új-dél-walesi Egyetemen, jelenleg a Szent István Egyetem Ybl Miklós Főiskolai Karának oktatója. Volt a MUT társasági igazgatója, majd alelnöke; jelenleg a Pro Régió Ügynökséget vezeti. Lukovich két évtizeddel ezelőtt egy tervezésfejlesztési munka keretében (VÁTI) kidolgozott egy gyakorlati útmutatót a városi környezet érzékenységét figyelembe vevő környezeti kapacitás tervezési módszerére. Az általa vezetett tervezői csoport elkészítette a Közép-Magyarországi Régió Stratégia Tervét és Struktúra tervét, amely az első olyan fejlesztési dokumentum volt Magyarországon, amely az EU strukturális alapok metodikájának megfelelően készült. Vezetésével épült fel a Közép-magyarországi régió fejlesztési ügynöksége. Több könyv szerzője, illetve szerkesztője, legutóbb az Urbanisták című tévé-portrésorozat szerkesztőjeként ismerhettük meg.

2., Dr. Locsmándi Gábor építészmérnök

A 69 éves, Ybl Miklós-díjas és Pro Regio-díjas Locsmándi Gábor az urbanisztikai felsőoktatásban végzett több évtizedes munkájáért kapta az elismerést. Locsmándi a BME Építészmérnöki Karának elvégzése óta a Városépítési Tanszéken (ma Urbanisztika Tanszéken) tanít. Oktatói munkája mellett az első két évtizedben elsősorban településrendezési tervek készítésében vett. A Városkutatás Kft. munkatársaival együtt 1994-ben részt vett a főváros közigazgatási rendszere korszerűsítésére vonatkozó tanácsadó munkában, 1996-tól folyamatosan közreműködött a Budapest fejlesztési koncepcióját készítő szakértői csoportban, a 2003-ban elfogadott koncepció egyik szerzője volt. 2004-ben irányításával fejezték be a tanszéken azt a kutatómunkát, ami áttekintette és elemezte az elmúlt 15 év hazai településtudományi kutatásait és részletes javaslatot adott az elkövetkező évek legfontosabb kutatási témáira. Jelentős kiegészítésekkel újra megírta az ő koncepciója alapján megvalósuló ferencvárosi rehabilitáció immár 25 éves történetét.

3., Albrecht Ute településtervező

Albrecht Ute, a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. ügyvezető igazgatója a városrendezés tervezésének kimagasló és innovatív gyakorlásáért érdemelte ki a díjat.
Ute vezető településrendezési tervezőként számos fővárosi és vidéki településrendezési terv tervezőjeként vált elismert szakemberré. Meghatározó szerepe volt a főváros Szabályozási Kerettervének elkészítésében, és Budapest Városrendezési és Építési Keretszabályozásának a kidolgozásában is. Munkája széles skálán mozog, a klasszikus településrendezési tervezés minden szegmensét magába foglalva, így összevont és részletes rendezési tervek, településszerkezeti tervek, hatástanulmányok és tanulmánytervek készítése. Sokoldalú elméleti és gyakorlati tudásával a szakma meghatározó egyéniségévé vált, aki hisz a hagyományos, bevált értékek továbbvitelében, de ezzel párhuzamosan a folyamatos fejlődést, a megújulás képességét is fontosnak tartja.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest