Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.21.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Megkezdődött a vörösiszap károsultak házainak műszaki átadása

Bemutatjuk - 2011-06-15 11:25:22


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Június elején elkezdték a 2010. októberi vörösiszap katasztrófa károsultak új házainak műszaki átadását. Ez a három érintett faluban (Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely) összesen 109 házat jelent. Az egyik legnagyobb építőanyag-gyártó, a Baumit már tavaly októberben mind vállalati szinten, mind az Építőipari Szolidaritási Platformon (ÉSZP) keresztül több mint 100 millió forint értékű építőanyagot ajánlott fel. A cég a segélyáron kívül készpénzadományt is adott a Nemzeti Kármentő Alapba, illetve különböző segélyszervezetek számára.

Június első hetében kezdődött meg a tavaly ősszel történt vörösiszap katasztrófa károsultjainak épülő lakópark műszaki átadása. Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen összesen 109 újépítésű téglaházat építettek az elmúlt háromnegyed évben. Ez idő alatt a Baumit, a hazai építőanyag gyártás egyik vezető cége mindvégig messzemenőkig biztosította támogatását legyen szó építőanyagról, vagy akár készpénzes adományról.

Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője kollégáival együtt olyannyira szívén viselte az emberek sorsát, hogy már a katasztrófa reggelén megkezdte az intézkedést annak érdekében, hogy a felajánlás minél előbb odaérjen a megfelelő helyre. 100 házhoz 700 tonna falazóhabarcsot, 700 tonna gépi vakolatot, 13.000 m² hőszigetelő rendszert, 30 tonna Baumacol csemperagasztót, 5 tonna Baumacol fugázót, valamint 1000 tonna esztrich-t ajánlott fel a cég.

A tragédia másnapján a Baumit első lépésként a Tondach-al karöltve kezdeményezte az ÉSZP (Építőipari Szolidaritási Platform) iparági összefogást, amelyhez azóta is több mint 40 építőanyag-ipari vállalat társult annak érdekében, hogy segélyáron szállítsák termékeiket az újjáépítés során a rászorultaknak. A kedvezményesen felajánlott termékek alapvető építőanyagok: homlokzati hőszigetelés, tetőcserép, kémény rendszer, vakolat, szigetelő anyag, építőipari gépek, festékek, fűtésszerelési anyagok, üvegek egyaránt megtalálhatóak köztük. A felajánlott építőanyagok listaáron számolt összértéke 1 milliárd forintot tett ki.

A cég vállalati szinten is rengeteget tett azért, hogy a bajbajutottak semmiben ne szenvedjenek hiányt. 1 millió forintot utalt át a Nemzeti Kármentő Alapba és különböző segélyszervezetekhez, a felajánlott termékek együttes összege pedig meghaladta a 100 millió forintot. A Baumit folyamatosan nyomon követi az aktuális történéseket, valamint a jövőben is figyelemmel kíséri az ottani emberek életét, ahogy erről a fényképek is tanúskodnak.


Kapcsolódó linkek:

Baumit Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest