Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.06.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Békés megyei Építészeti Díj

Bemutatjuk - 2011-11-24 12:45:05


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Átadásra került a Békés megyei Építész Kamara által alapított Békés megyei Építészeti Díj. A zsűri a legkiemelkedőbb színvonalú és építészeti értékű alkotásnak járó díjat a Kmetykó János vezető építész tervező és Pataki Ibolya építész társtervező által tervezett Békéscsaba Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola rekonstrukciójának ítélte oda.

A Békés Megyei Építészeti Kamara a Békés megye területén felépült, használatba vett, és szakmai megítélése szerint kiemelkedő színvonalú, építészeti értékű épület építész tervezőjének elismerésére „Békés megyei építészeti díjat” alapított. A pályázatra beérkezett pályaművek közül a díj kitüntetettjét a Békés Megyei Építész Kamara elnöksége által megbízott 3 tagú szakmai zsűri – tagjai: Tarnai István Ybl-díjas építész, Stifán Sándor okl. építészmérnök, valamint Koczor György Ybl díjas építész – választotta ki.

A díj ünnepélyes átadására a 2011. november 16-án, a Wienerberger „Arccal a Nap felé” című építész konferenciájának békéscsabai állomásán került sor. Béres István, a Békés Megyei Építész Kamara elnökségi tagja nyújtotta át az emlékplakettet és igazolást Kmetykó János vezető építész tervezőnek és Pataki Ibolya építész társtervezőnek, akik a díjat a Békéscsaba Széchenyi István Két Tanítású Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola rekonstrukciója című munkájukért nyerték el.

Aula

A két tanítási nyelvű közgazdasági szakközépiskola rekonstrukciójára az intézmények központosítása okán került sor. A zsűri a díjnyertes mű kapcsán elmondta, hogy a fejlesztési terv mind a funkciók, mind az építészeti megjelenítés szempontjából kézenfekvő megoldás, és környezetéhez is jól illeszkedik. A szintek funkcionális csoportosítása az iskolán belüli mozgások jól szervezhetőségét, áttekinthetőségét biztosítja. A zsibongók tagolt kialakítása a diákok között kialakuló csoportoknak szinte személyessé váló helyek választását kínálja. Szép építészeti gondolat a könyvtár zsibongó köré szervezése, amelynek látványával akaratlanul is annak igénybevételét sugallja.

Az utcai falsíkok magassági megosztása jól szolgálja homlokzati megjelenést, az utcaképbe való beágyazódást. Az új nyílászáró blokkok arányaikkal elegáns, a városkép értéket hordozó elemeit emelik át mai módon, a kortárs építészeti gyakorlatba, így az épület egy funkcionális és gondolati egységet valósít meg – emelte ki értékelésében a zsűri.

Főbejárat


IskolaudvarKapcsolódó linkek:

Wienerberger Téglaipari zRt.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest