Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.06.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Elkészült a nagykőrösi termálfürdő

Bemutatjuk - 2011-11-28 14:47:50


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A nagykőrösi termálfürdő felújítása 2010. március 31-én indult magánbefektetői beruházással. A projekt az Új Széchenyi Terv keretén belül elnyerte az Európai Unió gyógy- és termálvíz turisztikai hasznosításához kapcsolódó létesítmények építése, szolgáltatások fejlesztésére szánt alapjának támogatását is, összértéke pedig meghaladja az 580 millió forintot. A bő másfél éve tartó munkálatok idén novemberben fejeződtek be. Az újonnan épített 25 méteres úszómedencét, a fedett, egész évben üzemelő élmény- és tanuszodát, a melegvizes termálfürdős medencét, valamint a szaunavilágot és egyéb gyógykezeléseket biztosító egészségközpontot december elejétől vehetik igénybe a látogatók.

A Farkas Építésziroda tervei alapján megvalósult projekt a nagykőrösi termálfürdő teljes felújítását célozta meg, azon adottságokra építve, hogy az egészséges életmódot szem előtt tartó, gyógyászati és rekreációs lehetőség iránti kereslet az elmúlt években jelentősen növekedett.

A beruházás 2010. március 31-én indult az Európai Uniós „Gyógy- és termálvíz turisztikai hasznosításához kapcsolódó létesítmények építése, szolgáltatások fejlesztése” pályázati kiírás keretében elnyert támogatásnak és magánbefektetői tőkeberuházásnak köszönhetően. „Nagykőrös értékes természeti kincsei évek óta kihasználatlanok voltak, hiszen az eredetileg nyolcvan éve létesített strandfürdő évek óta nem üzemelt. A tavaly indult beruházással azonban nem csak a város egy nem használt, természeti kincsekben kiemelten gazdag területét keltjük életre, hanem olyan minőségi kikapcsolódási és gyógyászati lehetőséget biztosítunk, amely a helyi lakosokon kívül a környék turizmusának fellendüléséhez is hozzájárulhat” – mondja Bábel Tibor, a beruházó cég vezetője.


„Nagykőrös természeti adottságai óriási lehetőségeket rejtenek magukban. Az önkormányzat eszközei viszont korlátozottak, így szükségünk van minden magánbefektetői kezdeményezésekre. Reményeink szerint a termálfürdő újranyitása csak az első lépcső, és a kezdeményezést több hasonló beruházás is követi majd a jövőben, hozzájárulva ezzel a város turisztikai vonzerejének erősítéséhez” – mondja Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös városának polgármestere.

A bővítéshez 8.000 négyzetméter szabad terület állt rendelkezésre. A cég a Közép-Magyarország régiónak a fürdőfejlesztésekre szánt keretéből mintegy 231 millió forintot nyert el, amit további 350 millió forinttal egészített ki. „A projekt megvalósítása alatt azzal a kettős céllal dolgoztunk, hogy a szórakoztatás mellett a gyógyászati, rekreációs szempontoknak is megfeleljünk, így az élményelemek és a rekreáció-centrikusság a tervezés és a kivitelezés során is azonos súlyt képviselt” – teszi hozzá Bábel Tibor.

A másfél éve tartó felújítás eredménye, az újonnan épített 25 méteres úszómedence, a fedett, egész évben üzemelő tanuszoda, és a melegvizes termálfürdős medence mellett egy olyan terápiás-központ, amely különféle rehabilitációs és gyógyászati tevékenységek céljára is alkalmas. A fürdő a 950 méter mélyen elhelyezkedő magas kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos sótartalmú termálvízen túl hideg vizes kútja által még természetes ásványvíz bázissal is rendelkezik. A termálvizes kútból feltörő 48 C-os fürdővíz kiváló ízületi bántalmak, bőr- és idegrendszeri betegségek kezelésére. A wellness-létesítményben relaxációs zene, exkluzív finn szauna, sókamra, gőzkabin, pihenőterasz, valamint változatos wellness-programok és terápiás-csomagok várják a felnőtt és a családos közönséget.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest