Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2019.08.25.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
VIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

Bemutatjuk - 2013-11-15 16:26:30


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Helyszín: Lurdy Ház Konferenciaközpont
Időpont: 2013. december 05. csütörtök, 10:00-17:00


2013. július 01.-től az építési termékek forgalomba hozatalát (beépítését, betervezését) az Európai Parlament és Tanács 305/2011/EU rendelete(továbbiakban CPR) valamint a hozzá kapcsolódó 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet Az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól szóló előírások szabályozzák.


A CPR rendelet számos építésügyet és tűzvédelmet érintő jogszabály módosítását valamint bizonyos fajta tervezői szemléletmód változást hozott magával. A tervezői szemléletmód változás azonban korántsem önkéntes alapon zajlik, hanem jogszabályok által vezérelten. A tervezőknek 2013. júliusától, az építési termékek műszaki teljesítményére épülően kell a tervezési feladatokat végrehajtaniuk, ezért is nevezzük teljesítményorientált tervezésnek.

A teljesítményorientált tervezéshez kapcsolódóan egyértelműen lehatárolásra kerültek, hogy a tervezési folyamatban – az építési termék kiválasztása terén –elsődleges felelőssége az építészeknek van. Már nem elég építési termékneveket feltüntetniük a terveken – bár nem kizárt – hanem elsősorban teljesítmény jellemzőkkel (műszaki paraméterekkel) kell meghatározniuk az egyes építési termékeket, szerkezeteket.

Konferenciánk programjából az is kitűnik, hogy ez egy igen szerteágazó jogszabály, szabvány, előírás ismeretet igényelő feladat, mely jogszabályok szoros összefüggésben állnak egymással, s még ráadásul folyamatosan változnak is.

A VIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi konferencia első részében a jogszabályi környezet 2013 évi már bekövetkezett és még folyamatban lévő változásait mutatja, be elsősorban tervezői és hatósági szemszögből. (Új OTSZ, piacfelügyeleti változások, bírságok, szakmagyakorlás, szakhatósági helyzetértékelés, mikor melyik OTSZ amit figyelembe kell venni, Szakmagyakorlási kódex, ki miért felel? Az építésügyi ágazat szereplőinek szerepe a 75/2013 Korm. rendelet szerint, kivitelezési tevékenységet érintő egyéb változások, A hatóság szerepe, A 7/2006 TNM rendelet módosításának tervezete Új Ptk.)

A konferencia második részében a tervezés alapjait képező minősítéseket, igazolási eljárásokat járjuk körül. Mivel a tervezőnek szavatossági kötelezettsége áll fenn a tervekkel kapcsolatban, csak olyan építési terméket szerkezetet alkalmazhat amelynek megfelelőségét a jogszabályokban előírtak alapján igazolni tudja. Ehhez viszont ismerni kell, mi alapján dönthet.

A harmadik részben pedig bemutatásra kerül, hogy milyen következményekkel járhat az, ha valaki nem megfelelően dönt a tervezési folyamat során, nem az előírásoknak megfelelő terméket választ ki. A következmény lehet tűzeset – ezekre tűzvizsgálok mutatnak be képeken példákat – de lehet következmény, építés, tervezési bírság, kártérítési kötelezettség, büntetőjogi felelősség, engedélyezési vagy használatbavételi eljárás meghiúsulása,stb.

A konferencia programja és a regisztrációs felület a ROCKWOOL Hungary Kft., valamin médiapartnerünk, a Magyar Építéstechnika honlapján elérhető, az alábbi linkeken.


További információ


Regisztráció


Kapcsolódó linkek:

ROCKWOOL Hungary Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2019. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest