Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Május 2-ig adhatják le pályázatukat az építészhallgatók a Nemzetközi VELUX Díjra

Bemutatjuk - 2014-04-22 14:31:03


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Nemzetközi VELUX Díj regisztrációs időszakában a világ 86 országából összesen 5768 építészhallgató 2794 csapata jelezte részvételi szándékát. „A jövő fényforrása” témájú pályázatra a legtöbben sorrendben Kínából, Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kanadából, Romániából, Spanyolországból és Magyarországról jelentkeztek.


„Rengeteg hallgató regisztrált a világ minden tájáról, amely azt bizonyítja, hogy a természetes fény nagyon fontos téma a jövő építészgenerációja számára. Ha folytatódik az előző évek tendenciája, idén akár ezernél is több alkotás érkezhet „A jövő fényforrása” témájú pályázatra” – mondta Per Arnold Andersen, a VELUX Cégcsoport napfénnyel, energiával és beltéri klímával foglalkozó tudásközpontjának vezetője, a zsűri tagja.

A regisztrált hallgatók május 2-ig adhatják le a végleges pályamunkákat. A megmérettetésre olyan megoldásokat várnak, amelyek innovatív módon értelmezik a napfény épített környezetben betöltött szerepét.

Őz Beáta
„Büszkék vagyunk rá, hogy a nevezések számát tekintve előkelő helyen állunk a 86 ország között. Négy évvel ezelőtt a magyar diákok 15 pályamunkával neveztek a díjra, két évvel ezelőtt 25 terv érkezett be Magyarországról. Bízunk benne, hogy a mostani verseny során is aktív hazai részvételre számíthatunk, valamint hogy a magyar építészhallgatók a korábbi sikereket folytatva a 2014-es díjkiosztóról elismerésekkel térhetnek haza” – mondta Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője.

A zsűri júniusban dönt a nyertes alkotásokról. Az elbírálásban részt vesz Craig Dykersen az USA-ból, Roisin Heneghan Írországból, Magda Mostafa Egyiptomból és Catherine Slessor Nagy-Britanniából. A VELUX Cégcsoportot Per Arnold Andersen képviseli Dániából.

További információk a pályázattal kapcsolatban az iva.velux.com oldalon érhetők el.


A díjról

• A VELUX Cégcsoport 2013. szeptember 2-án hirdette meg a 2004 óta kétévente kiírásra kerülő Nemzetközi VELUX Díjat építészhallgatók számára. A pályázatra leadott megoldások kisebb terekben vagy nagyobb városi kontextusban, de akár elvont fogalomként vagy valamely kísérlet keretében is feldolgozhatják a témát.

• A Nemzetközi VELUX Díj 2014-ben ünnepli 10. évfordulóját. A pályázat mára jelentős szakmai eseménnyé vált, amely nagyszámú építészhallgatót vonz a világ minden tájáról.

• A pályázatra a világ bármely országából jelentkezhetnek a hallgatók. Az – akár egyéni, akár csoportos – nevezéshez egy építész tanár támogatása is szükséges.

• A zsűri nemzetközileg elismert építészekből, építőipari szakemberekből és tanárokból áll, akiket az Építészek Nemzetközi Szövetségével szoros együttműködésben választottak ki.

• A díj összértéke 30 ezer euró. A zsűri több díjat és elismerést ad át. Az októberi eredményhirdetést követően a pályamunkákat az iva.velux.com oldalon teszik közzé.

• 2004 óta 3157 pályamunkát neveztek a versenyre. A világ minden tájáról beérkező pályázatok között városi kontextusra szabott és kisebb építészeti megoldások egyaránt szerepeltek. A pályázók közül volt, aki az érzékelés tárgyát képező jelenségeket dolgozta fel absztrakt módon, mások épületek vagy épület részletek aprólékosan kidolgozott tervével jelentkeztek.A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


Kapcsolódó linkek:

Velux Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest