Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2019.11.20.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
A fejlődés jegyében...

Bemutatjuk - 2004-09-29 10:15:34


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Ezen a héten nyitja kapuit a Portál Budapest 2004 Nemzetközi Nyílászáró-, Üvegipari, Kapu- és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás.
''Papp László'' Budapest SportAréna, szeptember 30. - október 3.

2003-ban először rendezték meg a Portál Budapest Nemzetközi Nyílászáró-, Üvegipari, Kapu- és Árnyékolástechnikai Szakkiállítást. A szervezők, a kiállítók és a látogatók egyaránt sikeresnek ítélték a debütáló rendezvényt, amely eredménye képen idén még nagyobb odafigyeléssel, több és kibővült szolgáltatással, és nívós konferenciával várják a szervezők az érdeklődőket.

Kiállítók számokban
Az idén a tavalyihoz képest nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt: ismét 11 országból összesen már 152 kiállító vesz részt. A 2003. évihez képest a kiállítók számának növekedése meghaladta a 24,5 %-ot. A helyszín ismét a Budapest SportAréna, a tavalyi 6000 m2-hez képest 20 %-kal nagyobb területen, közel 8000 m2-en rendezik meg a kiállítást, a terület pedig a jövőben tovább növelhető. Amíg a nyílászárókat gyártó és forgalmazó kiállítók száma a 2003. évihez képest 17 %-kal nőtt, a kaputechnika szektor növekedése 19 %-os, az árnyékolós cégek pedig 20 %-kal többen vannak jelen, addig az üvegipari kiállítók elfoglalt területe mintegy 35 %-kal csökkent. A magyarázat az üvegipari cégek tevékenységének komplexitásában rejlik: a kiállításon többféle termékkel, így gépekkel, kellékekkel, illetve az ablakgyártáshoz használt eszközökkel is jelen lesznek, ezért besorolásuk több ágazathoz is tartozik.

A tavalyi november eleji dátumot sokan túl későinek tartották, most azonban a nemzetközi szokáshoz alkalmazkodva kora ősszel rendezik meg a kiállítást.

A szakmai közélet kiemelkedő műhelye
A PORTÁL műhelyként, találkozási pontként emelkedik a szakmai közélet egyik legfontosabb eseményévé. A Portál szakvásár védnökei és támogatói jóvoltából a tavaly bevált rendszert követve idén is két szakmai, és azt követően két lakossági napot tartanak. A szakma egyes ágazatainak tájékoztatása és információcseréje elsődleges fontosságú, ezért a tavalyinál több konferenciát rendeznek.
A VIII. Országos Épületenergetikai Konferencia az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal együttműködésével kidolgozott hosszú távú épületenergetikai program koncepciójának ismertetése, amelyhez a szakmai szövetségek is támogatásukat adták. Globalitás és lokalitás az építészetben címet viseli az a nemzetközi építészfórum, melyet a Transzparens Építészeti Kör kezdeményezett, és a finn-magyar párbeszéd lehetőségeivel foglalkozik a hazai építészet sikeres megújításában. I. Konferencia az építésgazdaság projektfinanszírozásáról címmel az építési szektorban elharapózott körbetartozás kezelésére kínál professzionális megoldásokat. Az I. Országos Minőség- és Fogyasztóvédelmi Konferencia azoknak az építésgazdaságban dolgozó gyártóknak, kereskedőknek szól, akik az EU csatlakozás után kevésbé átlátható és nem egyértelmű minőségi és műszaki követelményrendszerrel állnak szemben. A másik nagy kérdés a minőségi követelmények érvényesítése, melynek egyik alternatívája a minőségi védjegyek bevezetése.

Központban az építkezésben-felújításban érintett nagyközönség
A tavalyi kiállítás egyik tanulsága volt, hogy a nagyközönséget nagyobb számban érdemes becsalogatni a kiállításra. Természetes azonban, hogy egy szakmai kiállításra elsősorban azok látogatnak el, akik felújítási-építkezési problémáik miatt valóban érintettek. Egyúttal azonban nem szabad elfelejteni, hogy ők a legértékesebb látogatói is egy építészeti kiállításnak. A szervezők hangsúlyosan sokat tettek az idén, hogy a nagyközönség ezen érdeklődő rétegének is felhívják a figyelmét a kiállításra. Közönségcsalogatóként a látogatók értékes magazinokból összeállított ajándékcsomagot kapnak, valamint népszerű építészeti lapok lakberendezési tanácsadással, a különböző bankok képviselői pedig az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatásaikkal állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A lakosság számára a további vonzerőt az Otthon Kontakt konferencia jelentheti. Az érdeklődők tájékozódhatnak a fővárosi önkormányzat lakás- és felújítási programjairól, a lakásszektort érintő törvényekről, illetve a hitelfinanszírozási lehetőségekről. A lakásszövetkezetek képviselői a Világbank és a kereskedelmi bankok által támogatott Tallér program lényegét a kiállítás során napi három alkalommal rendezett műszaki és finanszírozási tréningek formájában tanulják meg. A Portál szakkiállítás mint a programbemutató új helyszínének nagy előnye, hogy egyszerre lesznek jelen a lakóközösségek képviselői, a gyártók és a kivitelező cégek, illetve a bankok, vagyis a problémákra gyorsan, egyszerűen választ kaphat minden érdeklődő.

Belépés és étkezés
Idén a főbejáraton kívül a Hungária körúti torony felől is működik majd egy bejárat. Az újonnan tervezett belépők és programfüzetek egyértelművé teszik a tájékozódást. A kiállításra idén is díjmentes a belépés, de a regisztrált látogatók ajándékcsomagot kapnak.
A főbejárat melletti büfén kívül a kiállítás területén is működik majd egy étterem, melegkonyhás étkezési lehetőséggel. A kiállítási térben a praktikus standelhelyezésnek és a nagyobb érdeklődésnek köszönhetően semmilyen kihasználatlan terület nem marad. A standok építési engedélyének kiadásakor a színvonalra is hangsúlyosabban odafigyeltek, ezért igényesebb kiállító standokat láthatunk majd.

A jövő
A Portál szakvásárt európai mintára a kiállítási tematika szerinti szakmai szövetségek hívták életre, ezért a rendezés színvonala is folyamatos kontroll alatt van. A szervezők nem nélkülözhetik, ezért természetesen szívesen fogadják és kérik a kiállítással kapcsolatos egyéb javaslatokat, tanácsokat, építő jellegű kritikai észrevételeket. A Portál Budapest szakkiállítás minden bizonnyal még az elmúlt évinél is nagyobb sikereket könyvelhet majd el, és a jövőben folyamatosan emeli a színvonalat. Mindez azért is fontos, mert a szakma végső célja, hogy a Portál szakvásár olyan komplex, az európai vásártrendekbe szervesen illeszkedő európai szakmai kommunikációs fórummá nője ki magát, ami idővel a legrangosabb nemzetközi nyílászárós szakkiállítás, a kétévente megrendezett nürnbergi Fensterbau régiós váltóvásárává válhat.


Kapcsolódó linkek:

www.portalbudapest.hu
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2019. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest