Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.06.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Építkezők Hónapja: szakemberek és fogyasztók tájékozódását is segíti a Wienerberger

Bemutatjuk - 2005-03-16 13:35:44


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Idén márciusban már hatodik alkalommal kerül sor az Építkezők Hónapja rendezvénysorozatra. Az építkezést, ház- vagy lakásfelújítást tervező vidéki családok számára ez azt jelenti, hogy nem kell a budapesti Construma-kiállításra utazniuk ahhoz, hogy egy helyen átfogó képet szerezzenek az építőanyagok kínálatának szinte teljes választékáról. Elegendő lesz csupán valamely elkövetkezendő hétvégén elmenniük a városukban tartandó Családi Napra. A Wienerberger Téglaipari Rt. szervezésében megtartott eseményen minden építkezéshez kapcsolódó kérdésükre választ kaphatnak a jelenlévő szakemberektől.

A tavasz sok magyar család számára egy álom beteljesülésének kezdetét jelenti: megkezdődik egy új otthon felépítése vagy egy régi átalakítása, megszépítése. Az építkezés elején azonban sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy az építőanyagok választéka szinte átláthatatlanul nagy, s laikusként kevesen ismerik ki magukat a különböző anyagok és technológiák útvesztőjében. Ugyanakkor a téma nagyon fontos: a választás - például a falazattal vagy a tetőszerkezettel kapcsolatos döntés - emberöltőnyi időre szól.

Az ország legnagyobb építőanyag-gyártója, a Wienerberger Téglaipari Rt. évek óta nyújt segítséget a magánépítkezőknek ebben a tavaszi időszakban. Ráadásul erőfeszítéseiben társakra is lelt, más minőségi építőanyagot gyártó cégek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A cél, hogy útmutatással, tanácsadással segítsék az építkezni vágyókat e fontos döntéssorozat előtt, ezáltal sok későbbi bosszúságtól megkímélve az építkezőket.

''A Wienerberger szakemberei ebben az évben fellendülést remélnek a lakásépítés területén. Cégünk idén 15 éves, s nem titkolt szándékunk, hogy rendezvénysorozatunkkal és a hozzá tartozó akcióval a még habozó családokat ösztönözzük arra: vágjanak bele egy új otthon megteremtésébe'' - mondta Bodnár György, a Wienerberger kereskedelmi igazgatója.

Az a kérdés is felmerül, hogy a család ''fővállalkozóként'' maga irányítsa-e az építkezést, maga tárgyaljon-e a szakiparosokkal, szerezze be az anyagot, ellenőrizze és felügyelje a munkát, vagy bízza ezt egyetlen cégre. Ma Magyarországon körülbelül 80 százalékban jellemző a saját szervezésben zajló építkezés és 20 százalékban a fővállalkozó megbízása. Ezért mindkét fél információs igényeit ki kell elégíteni: a szakemberekét is, és a házépítéssel laikusként foglalkozókét is.

Ezért Wienerberger Építkezők Hónapja rendezvénysorozat keretében kétféle rendezvényt tartanak. Az építőiparhoz kapcsolódó közép- és szakiskolákkal közösen Szakmai Napokat rendeznek, ahol a jövő iparosait, mestereit, építészeit, a Családi Napokon pedig a fogyasztókat tájékoztatják az újdonságaikat felvonultató építőanyag-gyártók.

Az Építkezők Hónapja rendezvényein az építőanyag-gyártók és kereskedők legfelkészültebb szakemberei szolgálnak tanácsokkal, adnak akár személyre szabott javaslatokat is arról, hogy mit miből, hogyan és mennyiért építhetünk. A rendezvényekre március 12. és április 15. között az ország huszonkét városának huszonöt építőanyag-kereskedőjénél kerül sor.

Jó hír, hogy a rendezvénysorozat kezdetétől számos építőanyagot kínálnak kedvezménnyel, méghozzá országszerte minden építőanyag-kereskedőnél. S hogy az egész családnak legyen kedve részt venni, a hétvégi rendezvények helyszínein mindenütt gondoskodnak családi- és gyermekprogramokról is.

A rendezvény támogatói a Wienerberger mellett a Baumit, a HellaSofa, a Helopal, a Heraklith, a Marley, a Murexin, a Roto és a Tondach. Az Építkezők Hónapja időszakában ezen cégek termékeinek vásárlói között a hónap végén, nyereményként egy Volkswagen Caddy Kombi családi autót is kisorsolnak a Porsche M5 jóvoltából, valamint tesztvezetésre is lehetőség nyílik országszerte.

Budapest, 2005. március 10.

További információ:

Wienerberger Téglaipari Rt.
Tel.: 06-1/464-7030Kapcsolódó linkek:

Wienerberger Téglaipari Rt.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest