Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Építményeink védelme 2005

Bemutatjuk - 2005-03-30 14:57:01


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az idén, 2005. március 22-23-án ímmár 14-ik alkalommal került megrendezésre Ráckevén az ''Építményeink védelme'' című szakmai konferencia, mely a résztvevők számára ezúttal is színes programot kínált.

A rendezvényen elhangzott előadások az építőipar egyes területeinek aktuális újdonságait, eredményeit, problémáit és azok megoldását mutatták be egy-egy konkrét témakörhöz vagy építményhez kapcsolódva.
A jól szervezett konferencia előadásainak sorrendjétől most eltérve, tematikusan ismertetjük az előadások témaköreit:

Építőanyagokkal kapcsolatos ismeretek és kutatási eredmények kapcsán érdekes előadás hangzott el a nagy teljesítőképességű betonokhoz szükséges, kiegészítő adalékokkal készülő cementekre vonatkozó követelményekről és az új termékfejlesztés eredményeiről. Információkat kaphattunk a normál- és a könnyűbeton korai zsugorodásának üveg- és műanyagszálak alkalmazásával történő csökkentéséről és arról, hogy hogyan segítették a kutatást az azbesztcement több, mint 100 éves gyártása és alkalmazása során összegyűlt tapasztalatok. Ugyancsak a betontechnológia területét érintette annak a kutatási programnak a bemutatása, melynek célja gazdaságos, piaci igényeknek megfelelő, tartós, szálerősítésű és öntömörödő zúzottkőbetonok kialakítása dolomit felhasználásával. Épületdiagnosztikai oldalról megközelítve, de ugyancsak az építőanyaghoz kapcsolódott az épületek roncsolásmentes vizsgálataihoz szükséges korszerű technológiák és műszerek bemutatása is, továbbá az építőanyagok kompatibilitási problémáival, összeépíthetőségével foglalkozó előadás is, mely több megszívlelendő tanácsot is tartalmazott a tervezők, kivitelezők számára.

Az épületszerkezetek és építési technológiák témaköre ugyancsak sok érdekességet tartalmazott. Ebben a körben előadás hangzott el a szerkezetépítés előtt elhelyezendő, betonhoz tapadó műanyaglemez és öntapadó bitumenes szigetelőlemez alkalmazásával készített pinceszigetelésről, a bitumenes lemezzel kialakított hídszigetelési rendszerekről, a zöldtetők és a beépített tetőtér szerkezeteiről és épületfizikájáról, valamint arról, hogyan újíthatók fel palatetők, fémlemeztetők és zsindelyfedések egyszerűen és gazdaságosan bitumenes lemezzel. Bemutatót láthattunk a régi épületek alapozásához közeli építési- és földmunkák esetén alkalmazandó talajhabarcsosítási és talajrepesztéses eljárásról, a megsüllyedt épületek alapjainak visszaemelésére szolgáló technológiáról, valamint a lőttbeton-technológia épületrekonstrukciónál és új építésnél való alkalmazásáról, továbbá egy új, a szigetelendő szerkezetbe behatoló, cementalapú vízszigetelő védelegyről.

A konferencia legérdekesebb előadásai voltak a konkrét építményeket, műtárgyakat bemutató előadások. Így láthattunk érdekes bemutatót a Kelet-nyugati M2 metróvonal műtárgyainak felújításáról és az itt alkalmazott vízmentesítési és szigetelési technológiákról, a Váci úti felüljáró (Budapest, XIII. kerület) felújításáról, a sárvári Rába-híd kivitelezéséről. Befejezésként a dunaújvárosi Duna-híd tervezésével kapcsolatban gyűjtött előzetes tanulmányokról, a tervezéshez szükséges számítógépes fejlesztésről, a tervezés menetéről, a hídszerkezet különlegességeiről, a kivitelezéssel kapcsolatos technológiai előkészítéséről és az építésszervezési munkákról hallhattunk és láthattunk két előadást. Bár elkészülésére még várni kell, a számítógépes animáció segítségével gyönyörködhettünk a tájba illesztett hatalmas, mégis karcsúnak tűnő hídban.

A Konferencia Iroda Bt. által szervezett kétnapos konferencia első napjának délutánján meglepetés program, műveltségi vetélkedő és tombola várta a rendezvény résztvevőit, melyek az állófogadással együtt a résztvevők számára lehetőséget biztosítottak a konferencia alatt elkezdődött beszélgetések folytatására, a szakmai kapcsolatok mélyítésére és kötetlen beszélgetésekre is.
A messzebbről érkezett vendégeinek a konferencia helyszínéül is szolgáló, hangulatos Savoyai Kastély nyújtott otthont éjszakára.

ML


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest