Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Kiváló Építési Termék Minőségjel® bevezetése

Szakmai szervezetek - 2006-03-24 10:00:48


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


ÉPÍTMÉNYEK MINŐSÉGE = KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TERMÉK + SZAKSZERŰ BEÉPÍTÉS
Magyarországon a kétes minőségű építőanyagok beépítése rohamosan terjed. Az építési piac egészére jellemző, hogy nem érvényesülnek a korszerű, az EU színvonalának és elvárásainak megfelelő műszaki követelmények, emiatt az építmények minősége, tartóssága gyenge. Az építtetők, a kivitelezők, valamint az építési termékek forgalmazóinak és gyártóinak közös érdeke e kedvezőtlen folyamatnak gátat vetni.


A megoldást számos EU tagállamban megtalálták és sikerrel alkalmazták: védjegy (minőségi jel) alkalmazásával kell megkülönböztetni a jó minőségű, tartós, környezetkímélő és fogyasztóbarát építési termékeket. E célkitűzéstől vezetve a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) kezdeményezte a KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TERMÉK MINŐSÉGJEL® (KivÉT) magyarországi bevezetését. A KivÉT-tel biztosítható lesz a jó minőségű építőanyagok markáns megkülönböztetése, melynek hatása megjelenik az építmények minőségi színvonalának és tartósságának növekedésében, ezzel is javítva a ''minőséget'' gyártók és forgalmazók piaci helyzetét.

Az elmúlt hónapokban az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság támogatásával, a MÉASZ Építési Termék Munkacsoportjának szakmai felügyeletével a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ® Pályázati Rendszer segítségével, intenzív szakértői munka eredményeként elkészült a KivÉT eljárásrendje és pályázati rendszere. A jel használatára csak azok pályázhatnak, akik bizonyítottan teljesítik a jogszabályi előírásokat, továbbá igazolni tudják, hogy termékeik megfelelnek hazai és európai uniós szabványok követelményeinek. A pályázás (azaz a jogszabályoknak és szabványoknak való megfelelés) azonban nem jelenti, hogy a termék ''automatikusan'' megkapja a KivÉT minőségjelet, ehhez további termékspecifikus ajánlásoknak kell megfelelniük. A KivÉT megszerzése fontos lehet azoknak a hazai gyártóknak és forgalmazóknak, akik jó minőségű, tartós építés termékkel foglalkoznak és az erős piaci versenyben növelni kívánják a termékeik iránti bizalmat. A KivÉT ugyanakkor a fogyasztók és felhasználók érdekeit is védi, azáltal, hogy a szakma súlya és érdekeiből fakadó kontroll-kényszere fogja biztosítani, hogy a felhasználó valóban a legjobb terméket kapja, amit a minőségjel használati engedélyének megadásával az építőanyag ipar közössége garantál. A fogyasztó védelme az egyik legfontosabb szempont a minőségjel bevezetésénél. A szakmai célja, hogy a minősítettség számítson közbeszerzéseknél, állami, illetve uniós támogatások igénybevételénél, hitelgaranciáknál, projektfinanszírozási hitelek odaítélésénél.

A KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TERMÉK MINŐSÉGJEL® bevezetése sarkalatos pontja a Magyar Építőanyagipari Szövetség, valamint a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter által megkötött együttműködési megállapodásnak is. A KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TERMÉK MINŐSÉGJEL® elnyerésére folyamatosan lehet pályázni 2006.március 20.napjától. A pályázati eljárás egyszerű, átlátható, követhető, független és nyilvános.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást nyújtanak:
- Magyar Építőanyagipari Szövetség
Dr. Pálvölgyi Tamás ügyvezető igazgató :
Tel:06-1/201-6682 ,
e-mail: mail.measz@mtesz.hu, www.measz.hu
- Pályázati Titkárság - Széman György ügyvezető igazgató ÉTMV Építési Termék Minőségvédelmi és Vállalkozásfejlesztési Kft.
Tel./Fax: 06-1/321-2422
e-mail: info@etmv.hu, www.kivet.hu


Kapcsolódó linkek:

Magyar Építőanyagipari Szövetség
A rovat további cikkei

Elkészült a Nemzeti Építészetpolitika
Többpárti konszenzus szükséges a lakásügyben
Nincs változás: még mindig százéves mélyponton a lakásépítések
Szükség van minőségi, energiahatékony lakások építésére
Felemás kilátások az építőiparban
Több európai országhoz hasonlóan kedvezményes áfakulcsot kér a hazai lakáságazat
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest