20 új önkormányzati bérlakás Nyíregyházán

Építőipari hírek - 2006-11-20 12:49:50Húsz, új önkormányzati bérlakás átadására került sor ma Nyíregyházán. A korábban nőtlen tisztiszállóként üzemelő honvédségi épület átalakításával 20 család jutott biztos hajlékhoz, mindannyian már be is költöztek.

A beruházás összköltsége 118 millió forint volt, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány 47, 5 millió forinttal támogatta a projektet. Az átalakított épület 2005-ben került a Magyar Honvédségtől Nyíregyháza önkormányzatának tulajdonába. A kulcsrakész lakások összterülete 2145,76 négyzetméter. Az új önkormányzati bérházban tizenhat 1+1 félszobás és négy 1+2 félszobás lakás található. Az elkészült otthonokat Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármester asszonya, Fegyverneky Sándor, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója adta át.

A Holcim Hungária Otthon Alapítvány kitűnő példája a magas szintű társadalmi felelősségvállalásnak. ''Az alapítvány ország probléma megoldásában hivatott segítséget nyújtani: tavaly és idén is 100-100 millió forintra pályázhattak a bérlakás-építési programokat elindító önkormányzatok. A Holcim Hungária Otthon Alapítvány fenntartható modellt teremtett. Ez pedig azt jelenti, hogy a 100 millió forintos támogatás nem pusztán adomány: annál jóval több, hiszen a fenntarthatósági modell révén, több generáción átívelő program született.'' - nyilatkozta Fegyverneky Sándor, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány kuratóriumának elnöke.
A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=4&a=1292