Mapei - töretlen minőség és nemzetközi sikerek

Gyártói hírek - 2009-04-29 09:56:19Az idei Construma kiállításon immár sokéves töretlen hagyományt folytatva vett rész az olasz tulajdonú Mapei Kft., és megjelenésüket megkoronázta a Magyar Építőanyag-kereskedők Országos Egyesülete (ÉKE) által odaítélt az Év Kereskedőbarát Beszállítója Díj. Az ÉKE 2004 óta minden évben kitüntet egy-egy gyártót, amely teljesíti a kritériumokat; pontosan, határidőre szállít; magas szinten segíti az értékesítés folyamatát eladóhelyi reklám- és információs eszközökkel; oktatja az építőanyag kereskedések személyzetét; termékei nemcsak jó minőségűek, de kevés a termékreklamáció és nem utolsó sorban úgy segíti a kereskedők és a kivitelezők kapcsolatát, hogy közben nem végez közvetlen értékesítést a kivitelezők felé. A korábbi években az Austrotherm, a Baumit, az R.W.Bautech és az Ursa kapta meg ezt a címet.

A Mapei aktív résztvevője az építőipari kiállításoknak, mind itthon, mind a nemzetközi porondon. A Construmán a Mapei standjának fókuszában a Zöld Innováció volt, hasonlóan, mint a február elején, Milánóban megtartott Mape Expo alkalmával, ahol a vízszigeteléstől kezdve a faburkolatok fektetéséhez használt alacsony illékony szervesanyag tartalmú termékein keresztül az ultrakönnyű cementkötésű ragasztókig széles termékválasztékkal jelent meg a cégcsoport milánói központja. A január közepén Hannoverben tartott Domotex kiállításon első sorban a fa- és rugalmas padló- és falburkolatok lerakásához kapcsolódó termékeit mutatta be a cég. Az összes MAPEI termék, amely megfelel a környezeti fenntarthatóság normájának, megkapja a MAPEI „Zöld Innováció” szimbólumát.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője átveszi az ÉKE díját a Construmán


Ennek a kezdeményezésnek központi célkitűzése az American U.S. Green Building Council-lal (Amerikai Zöld Épületek Tanácsa) való együttműködés, amelynek a MAPEI már több mint 5 éve tagja. Ebből a szervezetből ered a LEED Rendszer (Leadership in Energy & Environmental Design = nemzetközi elismerés, amelyet az energia- és környezetvédelmi szempontból kiemelkedő építkezéseknek adnak át), amely speciális pontrendszer alapján sorolja be, és minősíti az épületeket. A LEED Rendszer jelentőségét mutatja, hogy a nemzetközi befektetők előszeretettel érdeklődnek a LEED-minősítésű épületek iránt menedzsment kockázataik csökkentése végett.

A MAPEI már több mint 150 olyan termékkel rendelkezik, amelyek megfelelnek a LEED követelményeinek, és amelyek a „Zöld Innováció” logóról ismerhetők fel. És az innováció tovább folytatódik a jövőben, mivel a MAPEI által kutatásra fordított források több mint 70 %-a környezetbarát termékek kifejlesztését célozza meg – ami évenként kb. 85 millió eurós teljes kutatási költségvetést jelent.

A környezetvédelmi törekvések mellet folyamatos az olasz cégcsoport terjeszkedése is, jelenleg az alapító fia, Dr. Giorgio Squizi vezeti a családi tulajdonban lévő céget, amelynek 2008-as forgalma 1,7 milliárd euró volt. A nemzetközi terjeszkedés útjára 30 évvel ezelőtt lépett az 1937-ben alapított cég, azóta már 24 országban vannak jelen és jelentős akvizíciókat eszközöltek. Legutolsóként a 120 millió éves forgalmú olasz Polyglass Csoportot szerezték meg, jelentős mértékben kiteljesítve a Mapei vízszigetelő termékcsaládját az építőipari anyagok terén. A cégcsoport 2007-es éves pénzügyi jelentése alapján a portfolióba tartozik a Vaga, az Adesital, a Vinavil, a Rescon, a Sopro, a Mapefin, a Cercol, a Gorka Cement és a Rasco is. A Mapei csoport Magyarországon két céggel a Mapei Kft-vel és a Sopro-val képviselteti magát.
A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=5&a=1837