Esőzajcsökkentő tetőtéri ablak - nyugodt éjszakák és nappalok

Gyártói hírek - 2011-05-25 17:12:43A vásárlói igények és az építkezési szokások változásait követve a VELUX-kínálat többek között olyan termékekkel is bővült az idei építkezési szezontól, amelyek tovább növelik a tetőtéri komfortot, valamint segítik a régi tetőablakok újakra cserélését. Ezek közül az egyik az esőzajcsökkentő tetőtéri ablak.

Új VELUX-szabadalom az eső hallható zaját 50%-kal csökkentő műszaki megoldás, melyet a komfort üvegezésű tetőtéri ablakokban alkalmaz a gyártó. Tudományosan bizonyított, hogy a gyermekek 7 dB zajkülönbségre már felébrednek éjszakai álmukból. Az esőzajcsökkentő tetőtéri ablak éppen ennyivel redukálja le az eső- és jégeső kopogását, így a gyerekszobákban esős éjjeleken is csend honol. Az esőkopogás nemcsak éjjel lehet zavaró, hanem olvasás vagy zenehallhatás közben is, mely ezentúl esőben is élvezetes marad.
A zajcsökkentő tulajdonság mellett a kétféle nyitásmóddal és felületképzéssel elérhető ablakok kiváló napvédő (g-érték) és 5%-os UV-áteresztő képességűek, így a magasabb komfortigényeket maximálisan kielégítik. Minden olyan helyiségre ajánlott, amely fokozott napsugárzásnak van kitéve.

Extra üvegezés extra igényekre
Az esőzajcsökkentő tetőtéri ablakot a legnagyobb kényelem érdekében komfort üvegezéssel láttuk el, mely külső felületén könnyen tisztuló bevonattal rendelkezik. Hatékony napvédelemet nyújt (güveg=0,29), és fokozott hőszigeteléssel bír (Uüveg=1,0W/m2K) a rétegrendnek és a kripton gáznak köszönhetően.

Építész-tervezőként hová ajánlja ezt az ablakot?
Olyan tetőtér-tulajdonosoknak, akik többet várnak el egy tetőtéri ablaktól, mint csupán a bevilágítást és a hőszigetelést, és az extra szolgáltatásokért (pl. esőzajcsökkentés) hajlandók is többet fizetni.

Olyan tetőtérbe, ahol a lakók számára kiemelten fontos a nyári napvédelem, mint pl. déli-délnyugati tájolású tetőterekben, ahol fokozott napsugárzás éri az üvegfelületeket.

Azon ügyfelek számára, akiknek elvárása a fűtési időszakban az átlagosnál jobb hőszigetelő képesség.

Olyan helyiségekbe, ahol a nyári napvédelmen túl a berendezési tárgyak, bútorok UV-védelme is kiemelkedő fontosságú.


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország Kft.


A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=5&a=2363