Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2021.01.15.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?

Gyártói hírek - 2017-07-03 10:56:36


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az épületek védelmet nyújtanak, ugyanakkor mindenkiben él a vágy, hogy keresse és megteremtse a kapcsolatot a külvilággal, szinte folyamatosan a szabad térbe kívánkozunk. A világot az épületből szemlélve, a kültér vonzó lehet a természetes vagy épített környezet látványa, a tudatalattink által diktált napfényre és friss levegő igény, a szabadságérzet vagy épp a társasági élet miatt.

A VELUX tetőtéri ablak termékcsalád két tagja ebben a kint is bent is kettősség megteremtésében segít, meglepő módon a tetőtérben. A speciális nyílászárók a síkokat megmozgatva nyújtanak olyan megoldást, amely egyedi, igényes és naponta használva nagyon is szerethető.


Az urbanizáció erősödésével minden négyzetméternyi hely kihasználása sokkal erőteljesebben előtérbe került. Az épületek az ég felé törnek, a komfort iránti igényekkel együtt. Az épületek legfelső szintjén a komfort egyik mércéjévé a teraszok kialakítása és használata vált. Ez nem csak lapos-, hanem magastetős házak esetén is kivitelezhető, a ferde síkok által határolt tetőtérrel összekapcsolva. A VELUX tetőterasz tetősíkablakok és függőleges ablakelemek együttes alkalmazása, melyek oly módon nyithatók, hogy ajtónyílást képeznek ki a teraszra. A tervezői koncepció keretében az épület kubatúrájához illeszkedő méretű és formájú tetőteraszt a tetőtérhez toldva a lakás vagy iroda hasznos négyzetméterei az ingatlan értékét növelő kültéri hasznos térrel egészülnek ki.


A VELUX tetőerkély alapállapotban két egymás alatt elhelyezett tetőtéri ablak képét mutatja a tetősíkban. Az ablakszárnyak mozgatásával (felső ablakelem feltolása a szárny vízszintes helyzetéig, alsó ablakelem kitolása függőleges vonalig) a tetőben olyan nyílás képezhető, amelybe ki lehet állni nézelődni, beszélgetni. A korlátrendszer stabil, teljes biztonságot nyújt. Az ablaktáblák szélesek (94 cm, ill. 114 cm), ezért a rögtönzött tetőerkély előtt több embernek is jut hely. A tetőerkélyek kombinációban is beépíthetők, így impozáns üvegfelület és rendkívül jó fényviszonyok, valamint utolérhetetlen tágasságérzet hozható létre.


Legyen szó új épületről vagy tetőtér beépítéséről, mindkét ablakmegoldás a prémium elvárású és luxus iránt fogékony megrendelőket csábítja. A tetőtér kiemelt szerephez jut és nagyra értékelt élettérré válik, amihez valójában nem kell más, mint a jól kiválasztott nyílászáró: a tetőterasz vagy a tetőerkély.


További információért keresse fel a www.velux.hu/szakembereknek oldalt.


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2021. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest