Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?

Gyártói hírek - 2017-07-03 10:56:36Az épületek védelmet nyújtanak, ugyanakkor mindenkiben él a vágy, hogy keresse és megteremtse a kapcsolatot a külvilággal, szinte folyamatosan a szabad térbe kívánkozunk. A világot az épületből szemlélve, a kültér vonzó lehet a természetes vagy épített környezet látványa, a tudatalattink által diktált napfényre és friss levegő igény, a szabadságérzet vagy épp a társasági élet miatt.

A VELUX tetőtéri ablak termékcsalád két tagja ebben a kint is bent is kettősség megteremtésében segít, meglepő módon a tetőtérben. A speciális nyílászárók a síkokat megmozgatva nyújtanak olyan megoldást, amely egyedi, igényes és naponta használva nagyon is szerethető.


Az urbanizáció erősödésével minden négyzetméternyi hely kihasználása sokkal erőteljesebben előtérbe került. Az épületek az ég felé törnek, a komfort iránti igényekkel együtt. Az épületek legfelső szintjén a komfort egyik mércéjévé a teraszok kialakítása és használata vált. Ez nem csak lapos-, hanem magastetős házak esetén is kivitelezhető, a ferde síkok által határolt tetőtérrel összekapcsolva. A VELUX tetőterasz tetősíkablakok és függőleges ablakelemek együttes alkalmazása, melyek oly módon nyithatók, hogy ajtónyílást képeznek ki a teraszra. A tervezői koncepció keretében az épület kubatúrájához illeszkedő méretű és formájú tetőteraszt a tetőtérhez toldva a lakás vagy iroda hasznos négyzetméterei az ingatlan értékét növelő kültéri hasznos térrel egészülnek ki.


A VELUX tetőerkély alapállapotban két egymás alatt elhelyezett tetőtéri ablak képét mutatja a tetősíkban. Az ablakszárnyak mozgatásával (felső ablakelem feltolása a szárny vízszintes helyzetéig, alsó ablakelem kitolása függőleges vonalig) a tetőben olyan nyílás képezhető, amelybe ki lehet állni nézelődni, beszélgetni. A korlátrendszer stabil, teljes biztonságot nyújt. Az ablaktáblák szélesek (94 cm, ill. 114 cm), ezért a rögtönzött tetőerkély előtt több embernek is jut hely. A tetőerkélyek kombinációban is beépíthetők, így impozáns üvegfelület és rendkívül jó fényviszonyok, valamint utolérhetetlen tágasságérzet hozható létre.


Legyen szó új épületről vagy tetőtér beépítéséről, mindkét ablakmegoldás a prémium elvárású és luxus iránt fogékony megrendelőket csábítja. A tetőtér kiemelt szerephez jut és nagyra értékelt élettérré válik, amihez valójában nem kell más, mint a jól kiválasztott nyílászáró: a tetőterasz vagy a tetőerkély.


További információért keresse fel a www.velux.hu/szakembereknek oldalt.


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország


A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=5&a=3127