III. SZOBORÜNNEP

Tippek, ötletek - 2013-05-23 14:49:21
A rendezvénysorozatot május 29-én megnyitja:
Puskás András, Belváros – Lipótváros Polgármesterhelyettes.
Helyszín: Budapesten, az V. kerületi Erzsébet téren a Danubius kútnál.
Fellép: MOMENTO kórus, Seventeen Big Band, családi programok.

Az évente, már harmadik éve megvalósuló idei, Magyar Szobrászok, Szobrok, Épületszobrászat Ünnepe rendezvénysorozat hívó szava: együtt.

KIEMELT PROGRAMOK:


Együtt a Kortárs Építészek és Kortárs Szobrászok a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában rendezendő kiállítás címe. Kiállító művészek:
Bálint Imre Ybl díjas építész, a Budapesti Építészkamara elnöke és Bojti András üvegszobrász művész (számos külföldi díj tulajdonosa),
Dévényi Sándor Kossuth -, Príma Primissima -, Ybl -, Pro Architectura díjas építész és Bencsik István Kossuth-, Munkácsy - és Prima díjas szobrászművész,
Török Péter Príma Primissima -, Ybl -, Europa Nostra -, Pro Architectura díjas építész és Kő Pál Kossuth -, Munkácsy - és Prima Primissima díjas, professor emeritus szobrászművész, és Mihály Gábor Munkácsy- és NOB Művészeti díjas szobrászművész,
Winkler Barnabás Ybl díjas építész és Józsa Bálint Munkácsy díjas szobrászművész.

Együtt mentsük meg a kőszobrokat - Kié a Pléhkrisztus? c. konferencia és Pléhkrisztusok – Kőszobrok c. kiállítás a HEREDITAS Galériában.

Schrammel Imre Kossuth -, Munkácsy -, Prima Primissima díjas kerámiaművész interaktív előadása és a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Műhely bemutatkozása a Museion 1. Galériában.

Nyitott kapuk – nyitott műtermek: a Százados úti Művésztelep szobrászműtermeinek látogatása.
Pesti Duna part szobrai a Margit hídtól a Nemzeti Színházig, Gondolatok és szobrok mentén a Lipótvárosbanc. szoborséták.

Május 22-től a zsebre tehető, 10000 példányban terjesztett, színes programfüzet 300 ismert helyszínen megtalálható, naprakészen, bontásban megtekinthető programok a www.szobraszatnapja.hu > www.szoborunnep.hu honlapon láthatók.


További információ:
Szmodits Julia elnök
ybl.egyesulet@gmail.com
+36/ 20 3848 619
A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=6&a=2696