Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2017.08.17.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Formatervezési díjat kapott a Geppetto

Bemutatjuk - 2006-11-15 14:17:22


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Geppetto Design Stúdió elnyerte Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által, a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével meghirdetett 2006. évi Magyar Formatervezési pályázaton a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal különdíját. A díjat az AiR1 jelzésű Bay Audio elektrosztatikus, high end hangfal kifejlesztéséért kapta a sikeres magyar bútortervező cég. Így az Elek testvérek vezette cég legújabb termékét az olaszországi és japán bemutatkozás után, Magyarországon is elismerték.

''Büszkék vagyunk rá, hogy a nemzetközi elismerés után, Magyarországon is sikert arathattunk az AiR1 elektrosztatikus hangfalunkkal'' - mondta Elek Márton, a cég ügyvezetője. ''2002 óta minden évben pályázunk termékeinkkel a Magyar Formatervezési díjért. A Tojástartó, és a B-Mek lámpacsalád után, 2006-ban harmadszorra sikerült a díjat elnyernünk, idén a Bay Audioval közösen fejlesztett különleges hangfallal'' - tette hozzá a tervező.

A Geppetto elsőként Milánóban, a neves milánói bútorkiállításon, a Salone Satellite-en mutatta be új termékét. A cég már harmadszorra vett részt a kiállításon, amely évek óta a design cégek bemutatkozásának egyik legfontosabb színtere. A magyar design stúdió a milánói nemzetközi bemutatás után 2006 nyarán, Japánban is bemutatta a hangfalat, ahol az európai uniós cégek bemutatkozása keretében az ázsiai kontinens közönsége is megismerhette a forradalmi megoldást. A hangfalat már Párizsban és Moszkvában is meg lehet vásárolni disztribútorok által, az első megrendeléseket a napokban szállítja a Geppetto.

A különlegesen lapos, élvonalbeli technológiájú hangfal Bay Zoltán elektromérnök évtizedes fejlesztőmunkájának az eredménye. Bay 1982 óta foglalkozik erősítőkkel, 2003 óta pedig szinte kizárólag az elektrosztatikus hangfallal, amely a Geppetto segítségével vonzó formát kapott.

A hangfalat hanghűsége és dinamikája a világ legjobbjai közé emeli. A kiemelkedően magas technikai minőséghez adódik hozzá a Geppetto filozófiába pontosan illeszkedő, a legszigorúbb design elvárásoknak is megfelelő keret: a hangrezgéseket keltő, átlátszó membrán és a körülötte futó vékony fémrudak egy légies, rendkívül precíz megmunkálású és keleties hatású fakeretben helyezkednek el. A hangfal a csúcstechnológia és a kifinomult elegancia tökéletes kombinációja. Ugyanakkor, mint minden Geppetto termék esetében, a design itt sem öncélú, hiszen a javíthatóság, szerelhetőség ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a külső megjelenés.

A hangfal rendszerét csupán pár cég alkalmazza a világon, de egyik konkurens sem kínálja ilyen tetszetős formában, illetve ilyen alacsony áron. Sőt a Geppetto-tól méretre szabva is meg lehet rendelni a fantasztikus hangzású hangfalpárokat.

A főként jazz és klasszikus zene hallgatására ajánlott elektrosztatikus hangfal előnye, hogy a magas, a közép és a mély hangok egyszerre, egy helyről hallhatóak. Elődeivel ellentétben, a Bay Audio-hoz nem kell komoly teljesítményű erősítő, a hangfal bármilyen erősítővel működtethető.

A magyar termék ára miatt is sikeres: az elektrosztatikus hangfalak ára általában több millió forint körül mozog, ellentétben a jóval kedvezőbb áron megvásárolható Geppetto tervezte, Bay Audio által kifejlesztett hangszóróval, amely sokkal szélesebb közönség számára is elérhető.


A rovat további cikkei

EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Egy év alatt ötszörösére duzzadt a Magyar Építőipari Szakember Közösség
Tradíció és innováció - tető az építészetben
Újra lehet pályázni a Mesterek Mestere Díjra
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2017. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest