Az erdő kincsei fotópályázat

Bemutatjuk - 2009-11-12 16:43:04A cég dolgozói által készített fotókból összeállított tárlattal a magyarországi erdők szépségeire szeretnék ráirányítani a figyelmet.A 41 amatőr művész által beküldött 1455 fotó közül szakértő zsűri választotta ki azt a kiállításon is szereplő 41 fényképet, amelyek Magyarország erdőit és természeti kincseit mutatják be.

Bordás Kinga: Magányosan


A zsűri Gerecsei Zoltán „Menekülés” és Szeles Viktor „Tükörkép” című alkotását ítélte a legszebbnek, második díjjal Bordás Kinga „Magányosan” és Gútay Lilla „A fény felé” című fotóját jutalmazták, míg a harmadik helyezett Nádler Adrienn „Gesztenyefa-sor” és Pluzsik Tamás „Hóesés után” című fényképe lett.
A zsűri tagjai Kármán Balázs (természetfotós), Nagy Z. László (fotógráfus), és Zsila Sándor (fotóművész) voltak. A Holcim munkatársai is szavazhattak az általuk legszebbnek ítélt fotóról: ők Gútay Lilla „A fény felé” című alkotását találták a legszebbnek.

Gerecsei Zoltán: Menekülés


A kiállítás mellett bemutatták azt a 116 oldalas könyvet is, amely a zsűri által kiválasztott fényképeket mutatja be, illetve a jelenlévők megtekinthették fotókból készült rövidfilmet is, melyet Zsila Sándor komponált Kövi Szabolcs zenéjére.

Pluzsik Tamás: Hóesés után


- Egy régi mondás szerint a férfi attól válik igazán férfivá, ha gyermekei vannak, otthont teremtett és legalább egy fát is ültetett életében. Amíg az első kettőt könnyű megérteni, hiszen minden társadalom gondoskodni kíván saját túléléséről, addig érdekes megfigyelni az ősidők óta létező fák jelentőségét. A fa, az erő, a kitartás és a hosszú élet szimbóluma lett jóval az előtt, hogy fontossága az ökoszisztéma számára is tudományos bizonyítást nyert.” – mondta Richard Skene a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója.

Szeles Viktor: Tükörkép


„ Tavaly már volt egy hasonló kezdeményezésünk, akkor a vízről alkothattak munkatársaink, idén pedig az erdő szépségeit festhették meg fényképezőik segítségével. Ennek apropója, hogy a Nyergesújfalura tervezett cementgyár építése kapcsán 33 hektár erdőt kíván telepíteni majd a Holcim.” – emelte ki Márta Irén kommunikációs igazgató.

„Az erdő kincsei” című kiállítás 2009. november 12. és december 10-e között a Budapesti ArtWork fotószaküzletben és fotóiskolában (Budapest, Révay utca 3.) tekinthető meg.
A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=7&a=1999