2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás

Bemutatjuk - 2011-05-24 13:30:41Új, 1 millió euró értékű beruházást valósított meg a VELUX Magyarország Kft., melynek köszönhetően továbbfejlesztette napkollektor-gyártását. Ennek köszönhetően a napkollektorok gyártásához szükséges napfényelnyelő elemet, az abszorbert is a fertőszentmiklósi egységben állítják elő. A bővítés gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést, az előállítási költségek csökkentését teszi lehetővé.


abszorber
A VELUX Magyarország Kft. gyártó vállalata a fenntarthatóság jegyében új, 1 millió euró értékű beruházást valósított meg. Kibővítette napkollektor-gyártósorát az abszorber-előállításhoz szükséges eszközökkel, aminek köszönhetően az abszorber gyártása már nem a VELUX Cégcsoport egy másik leányvállalatánál, hanem helyben történik. Ezáltal gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés, az előállítás költségeinek csökkentése vált lehetővé.

„A napkollektorok gyártását a fenntarthatóság jegyében kezdte meg a VELUX Cégcsoport, hiszen ez egy olyan építészeti elem, mely hatékonyan járul hozzá a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez – ez pedig központi jelentőségű számunkra. Kialakításuk miatt ráadásul tökéletesen illeszkednek a tetőfelületbe, mert az ablakok burkolókeretével építhetők be, és ebből adódóan egységes összképet nyújtanak. Ez a termékünk tehát a fenntartható életmódba való illeszkedésének és a formai megoldásának köszönhetően harmonikusan egészíti ki alaptevékenységünket.” – emelte ki Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

beépített napkollektor
A vállalatcsoport profiljához már több mint 13 éve hozzátartozik a napkollektorok gyártása, a magyar gyártóbázis 2008 óta vesz részt az előállításukban. Azóta folyamatosan bővült az itt előállított alkatrészek száma - ennek a folyamatnak volt az utolsó része az abszorbergyártás megvalósítása.

A gyártósor bővítése az utóbbi hónapok második jelentős beruházása volt a vállalat gyártóegységénél: korábban az egyik faforgács-elszívó berendezést telepítették újra 1,5 millió euró ráfordításával, jelentős - 40 százalékos - éves energiamegtakarítást eredményezve. Vincze Zoltán elmondása szerint ez és a napkollektor gyártás kibővítése egy hosszú távú terv része, melyben a folyamatos fejlesztések és az új technológiák bevezetése a fő célkitűzések között szerepelnek.

„Ezek a projektek nem csak azért fontosak számunkra, mert általuk tovább erősödünk és még szilárdabbá válik piaci pozíciónk, hanem azért is, mert a számunkra kulcsfontosságú fenntarthatóság elvének érvényesítéséhez járulnak hozzá. Általuk hatékonyabban és gazdaságosabban állíthatjuk elő termékeinket, ugyanakkor folyamatosan csökkentjük a környezetre rótt terheket is” – hangsúlyozta.

A VELUX Cégcsoport ambiciózus klímastratégiát alakított ki, melynek értelmében a 2007-ben mért széndioxid-kibocsátási értékeket 2012-ig 20%-kal, 2020-ig pedig 50%-kal csökkenti. Az elkövetkező években 52 millió euró ráfordításával teszi fenntarthatóbbá működését és termékeit.


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország Kft.


A cikk az alábbi címen érhető el az interneten:
http://www.archicentrum.hu/index.php?h=7&a=2359